Benhinneinflammation

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Fria byten
 
Priser inkl. moms
VISAR 1-4 (45)1 2 3 ... 12 Sista 100 per sida

Benhinneinflammation

Här hittar du produkter som behandlar benhinneinflammation, exempelvis sulor som motverkar den felaktiga belastningen och lindrar smärtan.

Benhinneinflammation är något som många någon gång drabbas av. Men benhinneinflammation är egentligen inte en inflammation, det är en förslitningsskada för underbenets muskler och senornas fäste.

Benhinneinflammation skapar smärta på insidan eller framsidan av smalbenet. Smärtan brukar vanligtvis uppstå när man belastar benet när man går, står eller springer. Benen kan även kännas stela när man ska gå efter att ha varit stillasittande en stund. Många upplever även att de första stegen brukar vara smärtsamma, men att smärtan sen avtar när man har gått ett tag. Det är även vanligt att man upplever smärta i smalbenen på kvällarna om man har gått och stått mycket under dagen.

Majoriteten av de som drabbas av benhinneinflammation blir fria från sina besvär, men om besvären blir för påtagliga eller för långvariga så kan man behöva behandling. Smärtan från förslitningsskadan kan även göra det mer problematiskt i vardagen. Därför är det viktigt att försöka undvika att besvären blir långvariga, vilket man förebygger genom att behandla besvären så fort som möjligt. Hos oss hittar du olika produkter för att lindra dina besvär som förekommer i samband med benhinneinflammation.

Benhinneinflammation kan drabba alla men det brukar ideligen drabba de som belastar felaktigt, exempelvis vid pronation. Det kan också drabba dig som har högt fotvalv eller är plattfotad. Det brukar även vanligtvis drabba personer som har fysiska aktiviteter där löpning eller hopp är involverade. Många som även har börjat träna kan få problem, då kroppen inte klarar av att absorbera de stötar som uppstår vid träningen.

För att underlätta dina besvär är det även viktigt att vila från den fysiska aktivitet som gör att dina besvär eskalerar eller uppstår. Du kan försätta träna men tänk på att göra en form av fysisk aktivitet som inte belastar dina ben. Du kan exempelvis cykla, simma eller träna med rodd.  Om dina besvär inte går över efter några veckor bör du söka vård för att bli av med dina besvär. Du kan exempelvis vända dig till en sjukgymnast eller kiropraktor.

Du också kan behandla din benhinneinflammation med en pronationssula som gör att du minimerar din pronationsrörelse i foten och i underbenet. Du bör även byta ut dina skor till fotriktiga skor som ger stöd åt foten och har en stötabsorberande förmåga.

Sportstrumpor med kompression eller stödstrumpor som de även kallas ökar blodcirkulationen i dina ben och lindrar samtidigt smärtan i smalbenen. Genom att använda stödstrumpor eller vadsleeves så förstärker du muskeluppvärmningen i bena, vilket i sin tur bidrar till att muskelns hinnor värms på ett effektivt sätt. Vadsleeves och stödstrumporna motverkar även nedkylning under aktiviteten, vilket ofta bidrar till ytterligare problem vid benhinneinflammation.