• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Diabetes

Här hittar du produkter som hjälper dig att fortsätta leva i vardagen med diabetes. Exempelvis fotvårdsprodukter, diabetesstrumpor och skor som är specifikt designade för dig med diabetes. 

Diabetes tillhör en utav våra stora folksjukdomar och blir alltmer vanligare i Sverige. Det är en livslång sjukdom som oftast påverkas av hur man lever, som exempelvis hur man motioner, av stress samt kost.

Att vara diabetiker handlar mer om att ständigt vara förbered och planera sin livsstil än om att bara hålla koll på sin kost. Det innefattar bland annat att tänka på saker som påverkar blodsockret eller andra vardagliga ting som kan påverka blodsockret negativt.  Saker som andra tar förgivet, som t.ex. att köpa skor och strumpor, kan vara mer problematiskt som diabetiker. Men med rätt kunskap kring diabetes och med olika hjälpmedel, ges en mer betydelsefull livsstil.

SYMPTOM VID DIABETES

- Ökad törst

-  Kissar oftare eller större mängd

- Viktnedgång

- Starkare hungerkänsla

- Avvikande trötthet

- Nedsatt syn / ser suddigt

- Upprepade urinvägsinfektioner

- Sår som läker långsamt

- Förlorad känsel i fötterna, stickningar i händer och fötter

Vid diabetes är man extra känslig för tryck och skav. Majoriteten utav de som har diabetes kan få problem med yttre nervskador på fötter, och drabbar oftast äldre personer. Dessa nervskador kan medföra känselbortfall, vilket innebär en försämrad uppfattning utav känsel och smärta. Detta i sin tur kan vara svår att lägga märke till om man får sår, skavsår eller andra skador på t.ex. fötterna. Som diabetiker bör man därför inte gå barfota eftersom det finns en risk att trampa på något som kan orsaka skador, sår och infektioner.

Om man upplever olika fotproblem vid diabetes så kan det även bero på en försämrad blodcirkulation, och löper då även större risk att drabbas utav sår på fötterna. När man som diabetiker har drabbats av ett fotsår så tar det ofta lång tid att läka och såret kan även förvärras och få allvarliga konsekvenser. Därför är det extra viktigt att ta väl hand om dina fötter, i ett förebyggande syfte.


VAD ÄR DIABETES?

Vid diabetes har man en bristande insulinproduktion vilket innebär att det finns för mycket glukos i blodet. Vanligtvis delas diabetes idag in i typ 1-diabetes (drabbar främst barn) och typ 2-diabetes (drabbar främst vuxna). Det innefattar även ett antal olika bestämningar av tillstånd som kan påverkas. Den gemensamma nämnaren för diabetes är att blodsockret är för högt. Men med ändrade levnadsvanor där bland annat mat, fysisk aktivitet och minskad stress som är påverkande faktorer så kan blodsockret hållas på en normal nivå.

I vårt sortiment hittar du olika produkter som är designade och anpassade för att förebygga risk för sår och infektioner. De ska passa bra och inte ge upphov till besvär.

När man har diabetes är det viktigt med vad slags strumpor du använder. Bland annat hittar du diabetesstrumpor i vårt sortiment HÄR. Diabetesstrumpor är strumpor som är specifikt skapade för dig som är diabetiker eller för dig som har extra känsliga fötter. Strumporna är mjuka, bekväma och har ett hudvänligt material som är utan sömmar eller med en åtsittande kraft.

Du hittar även skor, sandaler samt tofflor som ger fötterna gott om plats och sitter bra samt stabilt på foten. Men är även utan onödiga sömmar eller annat som kan ge skav och andra obehag. Genom att använda bekväma, sköna och fotriktiga skor så skyddar du dina fötter samtidigt som du ger dina fötter mer komfort, stöd och avlastning. Det är viktigt att du är uppmärksam på om du får några skador eller sår på dina fötter. Eftersom både grus och smuts kan hamna inne i skorna. Det är även viktigt att vara uppmärksam på torr hud, hård hud, rodnad, svullnad eller sprickor. Därför är det utav stor betydelse att ha bra skovård och ha koll på sina skor.

136 produkter

136 produkter

Du har sett 36 av 136 produkter