Diabetes och produkter som kan lindra dina besvär hos Minfot.se

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Fria byten
Priser inkl. moms
VISAR 1-4 (86)1 2 3 ... 22 Sista 100 per sida

Diabetes

Diabetes är en sjukdom som blir allt vanligare i Sverige. Diabetes är en livslång sjukdom som påverkas av hur man lever, som exempelvis motion, stress och kost. Men att vara diabetiker handlar mer om än att bara hålla koll på sin kost. Saker som andra tar förgivet som att köpa skor och strumpor kan vara problematiskt om man är diabetiker.

När man lider utav diabetes är man extra känslig för tryck och skav. Därför är det extra viktigt att man använder skor och strumpor som är anpassade för just diabetiker.

Majoriteten utav de som har diabetes får även problem med yttre nervskador på fötterna, och ofta så drabbar det äldre personer. Dessa nervskador kan medföra känselbortfall, vilket innebär at man får en försämrad uppfattning av känsel och smärta. Därför kan det vara svårt att lägga märke till om man får sår, skavsår eller andra skador på fötterna.

Om man upplever att man har fotproblem när man har diabetes så kan det även bero på att man har en försämrad blodcirkulation, och då löper man även större risk att drabbas utav sår på fötterna. När man som diabetiker har drabbats av ett fotsår så tar det ofta lång tid att läka och såret kan även förvärras och få allvarliga konsekvenser. Därför är det extra viktigt att ta väl hand om dina fötter, i ett förebyggande syfte.

Om du har diabetes så är det viktigt att du är uppmärksam på om du får några skador eller sår på dina fötter. Men det gäller även att vara uppmärksam på torr hud, förhårdnader, rodnader, svullnader eller sprickor. Därför är det också viktigt att ha en bra skovård och hålla koll på sina skor. Eftersom det kan hamna både grus och smuts inuti skorna.

Diabetiker bör därför inte heller gå barfota eftersom det finns en risk att trampa på något som kan orsaka skador eller sår. Genom att använda bekväma, sköna och fotriktiga skor så skyddar du dina fötter samtidigt som du ger dina fötter mer komfort, stöd och avlastning.

När man är diabetiker är det också viktigt vad för slags strumpor man använder, i vårt sortiment hittar du även diabetesstrumpor. Diabetesstrumpor är strumpor som är specifikt skapade för dig som är diabetiker eller för dig som har extra känsliga fötter. Strumporna är mjuka, bekväma och har ett hudvänligt material som är utan sömmar eller åtsittande kraft.

I vårt sortiment hittar du även skor, sandaler och tofflor som ger fötterna gott om plats och som sitter bra och stabilt på foten utan att ha sömmar eller annat som kan ge skav och andra obehag. 

-->