• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Fotvårtor

Här hittar du produkter som är unikt framtagna för att du enkelt och smidigt ska kunna ta bort vårtor själv hemma.

Vad är vårtor?
Vårtor kännetecknas som en upphöjd förändring i huden. Fotvårtor och vårtor på händerna orsakas av virus och vårtorna försvinner ofta av sig själv men ibland så behöver de behandlas. Det kan ta månader innan en vårta försvinner, ibland kan det även ta flera år. För att bli av med vårtorna så kan du använda vårtmedel som gör att du blir av med vårtorna snabbare, samtidigt som det förhindrar att de växer sig större och smittar andra.

Fotvårtor uppkommer oftast på fotsulan och orsakar av HPV-virus som smittar via hudkontakt (både direkt och indirekt).

Symtom på vårtor
Fotvårtor är runda och upphöjda. De har även en hård kant och är lite mjukare i mitten. Handvårtor är något mer utstående än vad fotvårtorna är. Det är även vanligt att fotvårtorna ser ut som små blomkålshuvuden. Vårtorna kan även vara ömma, eller göra ont. Det är även vanligt att det syns svarta, små prickar i vårtan.

Undvik att få vårtor
- För att undvika att få vårtor, eller minimera risken att du drabbas av vårtor igen
- Undvika att låna handdukar eller skor av andra
- Gå inte barfota i allmänna bad och duschar, använd exempelvis badtofflor. HÄR kan du se vårt sortiment av badskor som passar perfekt att använda i simhallar och på badhus.

Behandla vårtor
För att behandla vårtor så kan du använda vårtbehandlingar och vårtborttagningar.  Behandlingar och borttagning för vårtor är framtagna för att du på ett smidigt och enkelt sätt själv ska kunna behandla vårtorna hemma. Behandlingarna och borttagningarna finns både som frysbehandling och som lösning som fräter bort eller torkar ut vårtorna – och i denna kategori kan du hitta den vårtbehandling som passar just dig.

Tänk på att de flesta vårtor är smittsamma och lätt sprids till andra delar av din kropp såväl till andra i din omgivning som du kommer i kontakt med. Därför är det viktigt att komma i kontakt med behandlingen på ett tidigt stadium. Det är också lättare att bli av med nya vårtor än de som har fått tid att växa till sig.

Lindra smärta och obehag i samband med vårtor
Om du har besvär med att vårtorna gör ont så kan du använda kuddar som är designade för att avlasta området. I vårt sortiment så hittar du skumgummikuddar eller silikonkuddar som du kan använda för att avlasta området och lindra smärtan. Du kan se alla avlastande kuddar här.

5 produkter