Mortons syndrom

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Fria byten
Priser inkl. moms
VISAR 1-4 (48)1 2 3 ... 12 Sista 100 per sida

Mortons syndrom

Mortons syndrom innebär att man har ont i främre delen utav foten. Mortons orsakas av en nerv, som under en längre period kläms. Nerven kläms mellan två av framfotens ben, vilket gör att nerven kan bli förtjockad och klämmas ytterligare.

Mortons syndrom skapar smärta, obehag och många upplever även att främre delen av foten domnar bort. Smärtan brukar vara väldigt besvärlig och upplevas som en brännande och skärande känsla som kommer och går. Smärtan brukar även förvärras när man belastar foten.

Mortons syndrom  är vanligt och förekommer både hos män och kvinnor, i alla åldrar. Mortons sjukdom kan bero på skor som passar för dåligt eller att man har haft skorna för hårt åtsnörda på foten. Men oftast så finns det ingen direkt tydlig orsak.  

De flesta blir av med sina besvär genom att byta skor eller skaffa inlägg. Inläggen som används för att mildra besvären kallas främre pelott. Pelott är ett skoinlägg som du enkelt kan använda och klistra fast i din sko eller på ett befintligt skoinlägg. Med en främre pelott kan du avlasta det främre fotvalvet, vilket bidrar till att nerverna inte längre ligger i kläm. Pelotter gör så att valvformen på mellanfotsbenet bibehålls, vilket medför att avståndet mellan benen i foten ökar och minskar trycket på nerven. 

Mortons syndrom kallas även Mortons neuralgi, Mortons metatarsalgia, Mortons sjukdom eller Mortons tå.