Minfot.se - Produkter för nagelsvamp & missfärgade naglar

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Fria byten
Priser inkl. moms
VISAR 1-4 (12)1 2 3 Sista 100 per sida

Nagelsvamp & missfärgade naglar

Nagelsvamp är den vanligaste nagelsjukdomen och orsakas av angrepp av svamparter som finns under nageln. Nagelsvamp känns igenom genom att det finns en gul-/brunaktig missfärgning av nageln och vita beläggningar på nagelns yta samt att nageln blir grövre, ojämn och mer skör. Nagelsvamp på tår är vanligare än nagelsvamp på fingrar och nagelsvamp förekommer oftare hos män än hos kvinnor. Nagelsvamp drabbar oftast vuxna och risken att få nagelsvamp ökar med åldern då äldre personer har mer problem med blodcirkulationen men också att man får tjockare och mer långsamt växande naglar.

Nagelsvamp kan inte överföras från person till person genom direktkontakt och kan även smittas via mattor, strumpor och skor. Om nagelsvamp inte behandlas så kommer nageln troligtvis så småningom smulas sönder och lossna helt och håller från tån eller fingret. Orsaken till nagelsvamp är oftast hudsvamp, exempelvis fotsvamp som har spridit sig vidare till nageln. Nagelsvamp är vanligare bland simmare och atleter eftersom den fuktiga och varma miljön är perfekt för svampen att fodras i. Nagelsvamp kan även uppstå om man tvättar händerna för mycket eller håller händerna eller fötterna i vatten under längre perioder. Anledningen till att nagelsvamp uppstår när de utsätts för mycket fukt eftersom det skadar det naturliga skyddet kring naglarna och tillåter svampen att komma in i nageln.

När nagelsvampen uppstår kan det vara svårt att upptäcka den. Eftersom svampen utvecklas under en lång tid och den inte ger någon smärta i början så är det lätt att missa symtomen. Men de tidiga tecknen på en infektion är oftast en liten vit eller guld fläck som finns under nagelns ytterkant. När svampen sen fortsätter att spridas så blir nageln tjockare eller så får man sköra naglar. Det är inte ovanligt att nageln blir missfärgad och får du antingen en gul eller grönaktig färg. Ytterligare symtom är att nageln blir förvrängd och tappar sin lyster och glans.

För att uppnå bästa resultat är det viktigt att påbörja behandlingen så tidigt som möjligt och att fullfölja en behandling som har påbörjats. Det finns olika behandlingar som du kan använda för att behandla din nagelsvamp. Exempelvis kan du använda ett syrerikt fotbad som är speciellt utvecklat för att motverka fot- och nagelsvamp. Eller så kan du använda CCS lösning för nagelsvamp som behandlar och förebygger nagelsvamp. Lösningen skapar en ogynnsam miljö för bakterier och svampar som finns i nageln och skyddar den. Vilket förhindrar att naglarna flagnar, blir gula eller lossnar. Tådelare från Berkemann kan även användas vid inåtväxande tånaglar eller svampangrepp på tånaglarna. Med nagelsvampsbehandling från Scholl Professional kan du på ett smidigt och enkelt sätt behandla nagelsvamp. Behandlingen är kliniskt testat och särskilt framtagen för att kunna tränga djupt in i nageln och ha svampdödande effekt. Behandlingen hjälper även till med att förebygga spridning av svampinfektionen och hindrar att besvären kommer tillbaka.