• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Nagelsvamp & missfärgade naglar

Här hittar du produkter som är designade för att behandla nagelsvamp och göra missfärgade naglar fina igen.

Vad är nagelsvamp?

Nagelsvamp är den vanligaste nagelsjukdomen och orsakas av angrepp av svamparter som finns under nageln. Nagelsvamp känns igenom genom att det finns en gul-/brunaktig missfärgning av nageln och vita beläggningar på nagelns yta samt att nageln blir grövre, ojämn och mer skör.

Nagelsvamp på tår är vanligare än nagelsvamp på fingrar och nagelsvamp förekommer oftare hos män än hos kvinnor.

Nagelsvamp drabbar oftast vuxna och risken att få nagelsvamp ökar med åldern då äldre personer har mer problem med blodcirkulationen men också att man får tjockare och mer långsamtväxande naglar.

Symtom på nagelsvamp

-Naglarna är missfärgade och gula
-Nageln är mjuk och skör
-Nagel är förtjockad
-Nagel är deformerad
-Nageln lossnar
-Smärta, där nageln har fallit bort eller där nageln trycket mot skor

Beroende på vad du har för symtom så brukar nagelsvamp delas in i tre olika kategorier:

Dystrofi | Innebär att nageln har blivit tjockare, uppsplittrad eller så har nagelns form och struktur förändras.
Onycholys | Innebär att nageln har lossnat
Leuconycki | Innebär att nageln har vita fläckar

Nagelsvamp kan smittas via mattor, strumpor och skor. Om nagelsvamp inte behandlas så kommer nageln troligtvis så småningom smulas sönder och lossna helt och håller från tån eller fingret. Orsaken till nagelsvamp är oftast hudsvamp, exempelvis fotsvamp som har spridit sig vidare till nageln.

Nagelsvamp är vanligare bland simmare och atleter eftersom den fuktiga och varma miljön är perfekt för svampen att fodras i. Nagelsvamp kan även uppstå om man tvättar händerna för mycket eller håller händerna eller fötterna i vatten under längre perioder. Anledningen till att nagelsvamp uppstår när de utsätts för mycket fukt eftersom det skadar det naturliga skyddet kring naglarna och tillåter svampen att komma in i nageln.

När nagelsvampen uppstår kan det vara svårt att upptäcka den. Eftersom svampen utvecklas under en lång tid och den inte ger någon smärta i början så är det lätt att missa symtomen. Men de tidiga tecknen på en infektion är oftast en liten vit eller gul fläck som finns under nagelns ytterkant. När svampen sen fortsätter att spridas så blir nageln tjockare eller så får man sköra naglar. Det är inte ovanligt att nageln blir missfärgad och får du antingen en gul eller grönaktig färg. Ytterligare symtom är att nageln blir förvrängd och tappar sin lyster och glans.

Anledningar till att du har drabbats utav nagelsvamp:

-Fuktiga utrymmen och golv där många går barfota
- Du använder för trånga eller täta skor som inte andas
- Du har besvär med svettiga – och fuktiga fötter
- Du har sedan tidigare besvär med fotsvamp som har spridit sig till naglarna

Undvik att drabbas utav nagelsvamp

För att minimera risken att du ska drabbas av nagelsvamp, eller om du redan har haft nagelsvamp och vill hålla svampen borta så finns det olika saker du kan göra.

Du kan hålla fötterna rena och torra. Om du idrottar mycket eller lät blir svettig om fötterna så bör du byta strumpor ofta och använda produkter som transporterar bort fukt från fötterna och ger på så sätt fötterna ett friskt och fräscht klimat att vara i. HÄR kan du se våra produkter som är designade för fotsvett och svettiga fötter.

Om du duschar eller byter om i fuktiga utrymmen där många andra går barfota eller om du går i simhall så kan du använda badtofflor för att skydda fötterna. HÄR kan du se alla våra badtofflor som skyddar dina fötter men som också ger dem komfort och ett bättre grepp på hala och glatta underlag.

- Tvätta fötterna dagligen och torka noggrant, även mellan tårna
- Lufta fötterna utan strumpor eller skor på fötterna
- Använd torra, rena strumpor
- Använd produkter som strumpor och sulor som absorberar bort fukt från fötterna
- Använd badtofflor när du vistas i omklädningsrum, simhallar eller andra, allmänna fuktiga utrymmen.

Behandla Nagelsvamp
För att bli av med nagelsvamp så fort som möjligt och uppnå det bästa resultatet så är det viktigt att du påbörjar behandlingen så tidigt som möjligt.

Här hittar du olika nagelsvampsbehandlingar som är specifikt framtagna för att behandla svampen på ett effektivt sätt. Behandlingarna för nagelsvamp har specifika ingredienser som gör att de dödar svampen i nageln, tar bort infektionen och förhindrar att du ska drabbas utav en ny infektion.

Behandlingarna förhindrar även att naglarna flagnar, blir gula eller lossar.