• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Nedsjunket förfotsvalv

Här hittar du produkter för nedsjunket förfotsvalv, främre fotvalv som är nedsjunkna och framfotsinsufficiens.

Vad är nedsjunket fotvalv?

Om du har besvär med nedsjunket fotvalv, som även kallas framfotsinsufficiens så innebär det att fotens främre fotvalv har sjunkit ner. Vilket uppstår på grund av att de mellersta metatarsalhuvudena i foten sjunker ned. Vanligtvis så brukar detta hända på grund av att fötterna utsätts för stor och mycket belastning. Därför är det vanligt att man får nedsjunket fotvalv vid graviditet och vid viktökning. Men man kan även få problem med nedsjunket fotvalv i samband med ålder, eftersom fotvalvets sviktande förmåga försämras när man blir äldre.

Men man kan även drabbas utav nedsjunken framfot på grund av att man går och står i dåliga skor, eller att skorna är för trånga eller har dålig passform. Om tårna är i ett trångt utrymme så ökar risken för att man får nedsjunket fotvalv. Men nedsjunket fotvalv kan även beror på skador, operationer eller stel stortå.

Vid nedsjunkna förfotsvalv belastas den främre trampdynan mer än normalt, vilket kan medföra smärta i den främre delen av foten.

Symtom på nedsjunket fotvalv

En av de första tecken på att fotvalvet har sjunkit ner är att man har besvär med stickningar och ömhet i den främre delen av foten och på trampdynan, bakom tårna. Det är även vanligt att uppleva smärta och en trötthetskänsla i fötterna

-Smärta i foten
-Trötthetskänsla i foten
-Stickningar och ömhet i den främre delen av foten
-Stickningar och ömhet på trampdynan, bakom tårna
-Trampdynan kan kännas öm
-Förlorad känsel och foten domnar innan intensiv smärta uppstår

Behandla symtom i samband med nedsjunket fotvalv

För att behandla besvär och bli av med smärtor i samband med nedsjunket fotvalv så kan du använda fotriktiga skor som avlastar fötterna och ger fötterna en bra bas att gå och stå på, samtidigt som det avlastar fotvalvet.

För att lyfta upp framfoten och motverka att framfoten sjunker ned så kan man även använda anatomiska sulor. Sulorna är designade med stöd och är uppbyggda, vilket gör att dina fötter får en idealisk bas att gå och stå på.

Det du även kan göra för att behandla smärtan och obehagen är att träna och stärka dina fötter på ett sätt vilket gör att du minskar risken för problem och lindrar smärtan.   

165 produkter

165 produkter

Du har sett 36 av 165 produkter