• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Ömma fötter och trötta fötter

Här hittar du produkt till både ömma och trötta fötter oavsett vilket fotproblem du har.

Kan du knappt gå på fötterna? Trötta och ömma fötter är ett vanligt fotproblem. Anledningarna kan vara många och bero på allt från hård träning till mycket stillasittande. Eller efter en lång dag på jobbet, där man går och står mycket utan ett bra stöd, kan känslan av trötthet och ömhet lätt uppstå. Överbelastning i fötterna kan skapa mycket besvär men i de flesta fall är det ofarligt.

VANLIGASTE ORSAKERNA TILL ÖMMA OCH TRÖTTA FÖTTER.

-  Felaktiga skor
-  Hög aktivitet
- Överansträngda fötter
- Nya skor
- Ålder
- Graviditet
-  Hårda golv

Även andra bakomliggande orsaker kan påverka och kan röra sig om besvär såsom hälsporre och hälsmärta, Mortons syndrom, Haglunds häl, hammartå, Hallux Valgus, artros, diabetes eller cirkulationsproblem.

VAD INNEBÄR ÖMMA OCH TRÖTTA FÖTTER?
Det finns många olika fotproblem. De vanligaste orsakerna till ömma och trött fötter kan bero på smärta i hålfoten, i trampdynan eller i hälen. Skadad fettkudde på undersidan av hälen eller trampdynan. Smärta på utsidan av foten. Svullna fötter eller värmande samt brännande fötter. Men oavsett orsaken är de vanligaste indikationerna på ömma och trötta fötter en molande, ömmande eller smärtfylld känsla som i sin tur skapar obehag. Man kan oftast lindra problemen själv men det är viktigt att först ta reda på vart i foten det gör ont för att kunna hitta rätt behandling.

Lösningarna är många och det är genom att hitta de små genvägarna som det kan hjälpa att förebygga och minimera ömma och trötta fötter. I vårt sortiment kan du välja bland allt från stödstrumpor och skor till fotbad och fotvård.

Det finns olika produkter med olika funktioner där du bland annat kan hitta skor med extra bred läst för att minska att fötterna kläms. Eller skor med rullsula som bidrar till ett mer effektivt sätt att avlasta främre trampdynan på. Skon hjälper till mer i frånskjutet. Även stödstrumpor ger en avlastning till trötta och svullna fötter. Stödstrumporna delas in i olika klasser och finns i många olika material och fina färger att välja på.

Använd en stötdämpande skosula, gärna i gel, för att avlasta fötterna och minska risken för besvär. Eller ett fotbad kan även vara energigivande och uppfriskande för trötta fötter. Ta ett varmt och skönt fotbad i 10–15 minuter på kvällen för att ge ny energi.

534 produkter

534 produkter

Du har sett 36 av 534 produkter