Behandla ömma trampdynor och framfotssmärta med skoinlägg från Minfot.se

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Fria byten
Priser inkl. moms
VISAR 1-4 (19)1 2 3 ... 5 Sista 100 per sida

Ömma trampdynor - Framfotssmärta

Att ha känslan av ömmande trampdynor eller uppleva smärta i trampdynan är ett vanligt fotproblem, det är det näst vanligaste fotbesväret, efter hälsmärta i Sverige. Majoriteten av de som drabbas utav ömmande trampdynor eller framfotssmärta är kvinnor.

Anledningen är att det främst är kvinnor som använder trånga skor, högklackade skor eller andra höga skor som gör att kroppsvikten främst fördelas på trampdynorna. När trampdynorna får så pass mycket vikt på trampdynorna sjunker framfotsbenen och de omliggande ligamenten i foten försvagas. Vilket innebär att hela fotens framfotsstruktur bryts samman och skapar ett övertryck på trampdynan.

Dock så kan smärtan och den ömmande känslan även uppstå på grund av platta skor, där människor som tränar i platta skor eller har arbeten där man står och går mycket. Men även ens vikt kan spela roll, eftersom det kan medföra för stort tryck på fötterna.

Ömma trampdynor och framfotssmärta kan uppstå efter några timmar i för platta skor eller i högklackat. Men känslan av brännande trampdynor kan även kännas efter att man har haft skorna i bara några minuter.

För att lindra dina besvär bör du se över vilka skor du använder. Genom att använda fotriktiga skor så ger du dina fötter rätt förutsättningar. Där du får det stöd, komfort, rymd och stötdämpning som du och dina fötter behöver. Du kan även lindra den ömmande och smärtande känslan med skoinlägg.

Genom att använda skoinlägg som är mjuka och sköna ger du dina fötter komfort och samtidigt återställer den biomekaniska balansen. Sulorna bidrar även till att stödja fötternas fotvalv och fördelar din kroppsvikt jämnt över hela foten och minskar på så sätt trycket mot trampdynorna.

Beroende på vad för skor du använder och hur ditt behov ser ut så finns det olika sulor och inlägg för att lindra dina besvär. Genom att klicka in dig på varje skoinläggs produktsida så kan du läsa mer om dem och vad den kan göra för att hjälpa dig och lindra dina besvär. Så att du kan gå skönare och bättre, oavsett skor. 

-->