• Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Fri frakt från 599kr
  • Säker betalning via Klarna
  • Öppet köp i 14 dagar

Ömma trampdynor

Har du ömma trampdynor eller under i framfoten? Här hittar du produkter som är noggrant utvalda utav vår sjukgymnast. Alla produkter i denna kategori är specifikt designade för att ge komfort, avlastning och lindra smärta i trampdynan.

Att ha ont eller en ha en ömmande känsla i trampdynan är ett vanligt problem. Ömma trampdynor är ett utav de vanligaste fotproblemen och det är något som kan drabba alla. Men majoriteten utav de som får besvär med smärta och ömhetskänsla i trampdynan är kvinnor. Det är även vanligast hos kvinnor att få besvär med smärta i framfoten.

Varför får man ont i trampdynorna?

En utav de vanligaste anledningarna till att man får ont, eller är öm i trampdynan är på grund utav att man har använd för trånga skor. Eller om man har gått i högklackade skor, eller andra höga skor som gör att kroppsvikten främst fördelas på trampdynorna. När trampdynorna utsätts för mycket vikt så sjunker framfotsbenen i fötterna och de omliggande ligamenten i fötterna försvagas. Det innebär att hela fotens framfortsstruktur bryts samman och det i sin tur skapar ett övertryck på trampdynan. Trampdynan är inte utvecklad för att hantera denna press och stress – vilket skapar smärtan och dem ömmande känslan.  Därför kan man även få en brännande känsla under trampdynan.

Men du kan även få besvär med ömma trampdynor efter du har gått eller stått länge i platta skor. De platta skorna gör att fötterna inte får det stöd de behöver vilket kan göra att trampdynorna överbelastas. Därför är det viktigt att du använder fotriktiga skor som ger dina fötter komfort men samtidigt bidrar till att ge en korrekt avlastning. HÄR kan du se alla våra fotriktiga skor som ger dina fötter det stöd och avlastning du behöver.

Om du får ont i trampdynorna efter du har använt högklackade skor så kan du placeras så kallade partysulor i skorna. Sulorna är designade för att ge dina fötter både komfort och avlastning, till och med i obekväma skor. Sulorna har en anatomisk utformning som stödjer hela fotens struktur och avlastar på så sätt trampdynan. Samtidigt som sulorna motverkar att för mycket vikt och tryck läggs på trampdynan. HÄR kan du se alla våra sulor som är designade för att ge dina fötter komfort i högklackade skor.

Det är vanligt att få besvär med ömma trampdynor och framfotssmärta efter några timmar i för platta skor, eller i för höga skor som högklackat. Men smärta, ömhet och en brännande känsla kan även uppstå efter bara några minuter.

Bli av med smärtan i trampdynan

För att lindra smärtan i trampdynan så bör du se över vilka skor du använder. Genom att använda fotriktiga och bekväma skor så ger dina fötter rätt förutsättningar och dina fötter får stöd, komfort och den stötdämpning de behöver.

I denna kategori hittar du även sulor och inlägg som är specifikt designade för att ge dina fötter komfort vid ömma trampdynor. Sulorna är anatomiskt utformade, vilket gör att de ger alla fötternas ligament och leder ett korrekt stöd och avlastning. Det finns exempelvis sulor som bidrar till att stödja fötternas fotvalv, vilket fördelar hela din kroppsvikt jämnt över hela foten och minimerar på sätt trycket och belastningen mot trampdynan.

160 produkter

160 produkter

sula-för-pronatiorn-supination-52bones-softsupport.jpg
52BONES

52 BONES SoftSupport

299 kr
sulor-max-supoort-till-arbetsskor-52-bones.jpg
52BONES

52 BONES Max Support

299 kr
earth-spirit-damsandal-skylar-blush.jpg
Mjuk fotbädd
Earth Spirit

Earth Spirit Damsandal Skylar Blush

499 kr
749 kr
bagheera-c90-deep-ocean.jpg
Mjuk fotbädd
BAGHEERA

BAGHEERA C90 Deep Ocean Black

599 kr
899 kr
Flawless Walk Damsandal Violet Black sandaler.jpg
Mjuk fotbädd
vegan
Flawless Walk

Flawless Walk Damsandal Svart

695 kr
skechers-mens-matera-sneakers-navy.jpg
Mjuk fotbädd
Skechers

Skechers Mens Matera 2.0 Celdra Navy

849 kr
1 199 kr
green-comfort-sneakers-leaf-salmon-black.jpg
Mjuk fotbädd
Green Comfort

Green Comfort Leaf Lace Shoe Salmon Black

979 kr
1 399 kr
svarta-damSandaler-Voss-Mocka.jpg