Skräddarknuta - produkter för att lindra dina besvär

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Fria byten
Priser inkl. moms

Skräddarknuta

Skräddarknuta beskrivs oftast som en obehaglig och distinkt smärta vid leden där lilltån början. Man kan uppleva smärta när det förekommer någon form av tryck mot området och det brukar även vara svullet. Man kan även känna igen skräddarknuta genom att där är en tydlig utbuktning av leden över det drabbande området.

Det är även vanligt att det bildas en förhårdnad på utsida av lilltån samt under leden, till följd av trycket. Det skapar med smärta samt obehag och det kan även försvåra skräddarknutan.

De som drabbas utav skräddarknuta upplever även att lilltån blir vinklad inåt. Majoriteten utav de som drabbas utav skräddarkunta har även besvär med hallux valgus, men det kan även förekomma enskilt. Vid skräddarknuta så uppstår en inflammation i bursan, vid leden där lilltån startar. Inflammationen och smärtan som man känner uppstår till att det har uppstått för mycket tryck över området.

Anledningen till att man drabbas utav skräddarknuta kan vara svår att hitta, men tryck från skor och ärftlighet anses vara de vanligaste anledningarna. Men de som drabbas utav skräddarknuta kan även få det på grund utav att man har tidigare besvär med hallux valgus eller att har nedsjunker förfotsvalv, vilket skapar en felbelastning.

För att lindra dina besvär i samband med skräddarknuta så bör du använda skor som är rymliga. Vilket gör att man inte får obehagliga tryck och smärta på det drabbande området. Man kan även använda olika former av tåskydd eller andra geleskydd som skyddar det drabbande området.