• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Spruckna hälar & hälsprickor

Här hittar du produkter som läker spruckna hälar och behandlar hälsprickor.

Har du besvär med hälsprickor eller spruckna hälar? Sprickor på hälarna är ett vanligt fotproblem och det kan drabba alla. Hälsprickor och spruckna hälar orsakas va torr och hud som bildas vid hälens kant. Tillslut så blir huden så torr och hård att den spricker. Det är vanligt att den spruckna huden på hälarna blir missfärgad och kan se gulaktig ut.

Om du har torra eller spruckna hälar så bör du påbörja behandling så fort som möjligt. Hälsprickor kan leda till allvarligare problem som infektioner. När man har sprickor i hälarna så kan de även blöda och det kan göra att bakterier letar sig in och orsakar på så sätt infektioner.

Symtom Hälsprickor
- Huden på hälen spricker
- Huden där hälen har sprickor kan skapa smärta och/eller obehag.
- Sprickorna kan blöda
- Det kan vara smärtsamt att gå och stå
- Huden där sprickorna finns kan göra ont och vara ömt.

Varför uppstår spruckna hälar och hudsprickor?
Den vanligaste orsaken till att du drabbas utav hälsprickor är på grund utav att fötternas hud inte får tillräckligt med fukt. När huden blir torr på hälarna så är det lätt att sprickor uppstår. Hälkudden vill automatiskt expandera utåt när vi belastar den, vilket gör att när man har torr hud på hälarna så är den inte tillräckligt flexibel för att expandera och den spricker.

Att fötternas hud blir torr kan beror på flera olika orsaker:

- Uttorkning eller att du dricker för lite vatten
- Fötterna är blöta länge och ofta
- Att du inte regelbundet ger dina fötter fotvård eller smörjer dem med fotkräm
- Kallt väder som torkar ut huden
- Användning av uttorkade produkter som skarpa tvålar som torkar ut huden

Men det är även vanligt att få besvär med spruckna hälar om man har diabetes, psoriasis, eksem eller svampinfektioner. Om du har diabetes så är det viktigt att du väljer fotvårdsprodukter från denna kategori som har märkningen ”lämplig för diabetiker”. HÄR kan du även se fotvård som är designade för dig som är diabetiker.

Behandla hälsprickor och sprucken hud på hälarna

För att behandla torr hud, sprucken hud och hälsprickor så bör du se över din fotvård och börja smörja dina fötter dagligen. Men det finns flera saker du kan göra för att både behandla sprickorna och förebygga så att det inte uppstår fler:

- God fothygien och kontinuerlig fotvård
- Torka fötterna noga efter dusch och bad
- Smörj in fötterna dagligen
- Byt strumpor dagligen
- Lufta fötterna

Produkter för att behandla hälsprickor och spruckna hälar

Fotkrämer för spruckna hälar

För att behandla hälsprickor och spruckna hälar så måste huden göras mjuk och slät igen. Detta är viktigt för att förhindra förhårdnader att leda till hälsprickor. För att behandla dem så kan du använda fotkrämer som du ser i denna kategori – eftersom de är anpassade för att användas vid just hälsprickor.

De olika krämerna har specifika egenskaper och ämnen som är snälla mot huden och gör den mjuk och len igen. De fuktgivande ämnena i krämerna tillför huden en naturlig fuktighet som djupt tränger in och behandlar den torra huden.

Fotfil vid spruckna hälar

Du kan även använda fotfiler för spruckna hälar är ergonomiskt anpassade och gör det lättare att komma åt hälens böjda form och har ett praktiskt handtag som går att förlänga.

Filen möjliggör för ny, frisk hud att växa fram under det skadande området. Dock är det ytterst viktigt att inte fila på öppna, blödande och smärtsamma sprickor. Det är också viktigt att du avslutar användningen om huden blir öm eller inflammerad. Du bör även vara försiktig med filande om du är diabetiker eller om du har en dålig blodcirkulation.

Ha i åtanke att ge dina fötter regelbunden fotvård och omtanke med fotvårdsprodukter. Genom att använda fotvårdsprodukter så håller du dem både fräscha och friska.