• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Svettiga fötter

Här hittar du rekommenderade produkter som hjälper dig att behandla och lindra besvär med svettiga fötter och fotsvett.

Alla människor har svettiga fötter men en del drabbas mer än andra och det är oftast ett tabubelagt ämne, om man själv är drabbad. Men det är med störst angelägenhet som vi påminner om att svett är en naturlig del för kroppen att kyla ned sig på. Detta för att upprätthålla en normal kroppstemperatur. Därför är det viktigt att inte låta fotsvettningar ta över helt. Fotsvett är ingen sjukdom och uppstår oftast när fötterna hålls instängda i olika miljöer eller i skor som inte andas ordentligt.

VANLIGASTE TECKEN PÅ FOTSVETT

- Stark lukt
-  Svettkörtlarna är överaktiva
-  Hyperhidros – överdriven svettning

Att svettas från händer och fötter är naturligt och viktigt för att få en bra greppfunktion. Om man inte svettas får man sämre grepp som leder till att man tappar saker eller halkar, om man går barfota. Dock kan för mycket svett från händer och fötter också göra att man får dåligt grepp. Svettiga fötter och fotsvett uppstår på grund av att fötter ständigt avger fukt. När fukten bryts ned av bakterier som finnas på huden uppstår ibland illaluktande dofter. Lukten kan kvarstå i både strumpor och skor.

VAD ÄR FOTSVETT?
Det finns svettkörtlar överallt på kroppen och i fötterna finns fler svettkörtlar än någon annanstans på kroppen. Fotsvett uppstår inte på grund av dålig hygien. Utan svettiga fötter eller överdriven fotsvett kan bero på att svettkörtlarna i fötterna producerar onormalt mycket svett som beror på en obalans eller på kroppens temperatur. Fotsvett i sig själv är luktfri.

Därför är det viktigt att behandla fotsvett så effektiv som möjligt. Inte bara för att slippa den obehagliga doften utan för att förhindra fler fotbesvär, såsom fotsvamp eller vårtor som kan uppstå på grund av för fuktiga fötter. I vårt sortiment hittar du allt från fotbad, fotvårdsprodukter och strumpor.

För att förebygga svettiga fötter och fotsvett kan du använda doftspray som rengör, fräschar upp och samtidigt förebygger obehaglig doft i dina skor. Sprayen motverkar bakterier och neutraliserar skons material utan att påverka dess andningsförmåga. Fotsvett kan även undvikas med fotdeodoranter och fotspray som fräschar upp dina fötter och håller dem torra. Med fotbalsam kan du också på ett enkelt och smidigt fräscha upp dina fötter som förhindrar att dålig lukt uppstår tack vara dess olika egenskaper.

Även ett syrerikt fotbad kan vara verkande för att få bort illaluktande fötter. Fotbad är speciellt utvecklat för att motverka fotsvett. Fotbadet förbättrar också hudkvalitén genom att läka hälsprickor och mjuka upp förhårdnader.
Efter ett fotbad låt fötterna torka ordentligt och använd strumpor i naturliga material (exempelvis bambu, bomull, ull och silke) som låter huden andas.

Men för att lindra besvär med svettiga fötter kan du även använda doftpåsar som smidigt och enkelt tar bort odörer. Doftpåsarna absorberar fukt, neutraliserar pH-balansen, motverkar bakterier och tillsätter en fräsch doft. Du kan använda doftpåsarna i alla typer av skor men också i idrottsutrustning såsom handskar och väskor. Men oavsett vilken produkt du föredrar, så har vi många olika produkter som kan hjälpa till för att du ska leva så naturligt som möjligt med svettiga fötter. För att veta hur varje produkt kan hjälpa dig så kan du enkelt klicka in på produkterna och läsa om deras specifika egenskaper.


VI TIPSAR
För att undvika fotsvett är det viktigt att hålla en god fothygien. Tvätta fötterna en gång om dagen. Du kan exempelvis tvätta dina fötter med enkla borstar som är avsedda för fötter. Som förutom rengör fötterna ger dig en skön fotmassage vid användning men ökar också blodcirkulationen.

Använd skosulor med aktivt kolfilter som motverkar även dofter och kan användas i alla typer av skor.

 

 

196 produkter

196 produkter

Du har sett 36 av 196 produkter