• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Svullna ben

Här hittar olika produkter som hjälper dig att förebygga eller och lindra besvär vid svullna ben.

Nästan alla har känt av det, tunga och trötta ben i slutet av dagen, efter ett långt arbetspass eller en lång flygtur. Det kan även bero på helt andra orsaker. Benen kan till och med ha svullnat upp så mycket att strumporna lämnat ett avtryck. I de flesta fall är det helt ofarligt men om benen plötsligt svullnar upp kan de bero på en propp eller andra akuta orsaker. Då är det viktigt att söka akut vård. Svullnad kan drabba både män och kvinnor samt olika kroppsdelar men är mest förekommande i armar eller ben.

VANLIGASTE ORSAKERNA TILL SVULLNA BEN

-  Värme
-  Övervikt
- Hormonförändringar
- Gravitet
- Lite rörelser (stillasittande arbete, långa flygturer, sängliggande)
- Långvarigt stående
- Åderbrock (ödem)
-Vätskeansamlingar i benen (ödem)
- Kan uppstå p.g.a. underliggande sjukdom
- Hjärtsvikt eller njursvikt
- Blodpropp
-Skadade vener
-Biverkningar av medicinsk behandling

VAD INNEBÄR SVULLNA BEN?
Orsakerna till svullna ben kan vara många och är en vanlig åkomma. Ödem som svullnad i ben eller i fötter också kallas orsakas oftast av en ansamling vätska i vävnaderna och kan i många fall vara bestående. Vid till exempel en stillasittande livsstil eller en långvarig statisk belastning blir ådror och organ ömtåliga. Vilket innebär en hög belastning på både blodkärl och venösa klaffsystem. Trycket i blodkärlen ökar, klaffarna överbelastas och blodflödet fungerar sämre. Ett långsammare blodflöde i venerna leder till att vävnadsvätska rinner ut och orsakar då svullnad i benen.

Det finns många olika sätt att motverka svullnade ben på. I vårt sortiment hittar stödstrumpor i olika utföranden samt material som både kan avlasta och lindra vid svullnad. Genom att använda stödstrumpor främjas blodcirkulationen. Vilket innebär att stödstrumpor ger ett ökat blodflöde och kompressionen i strumporna hjälper blodet att lättare pumpa till och från hjärtat. Om du stått eller suttit still länge och använder stödstrumpor lättas även trycket på benen när de är inaktiva, vilket motverkar svullnad och minskar risken för att benen känns tunga, ömma eller trötta.

VI TIPSAR
Rörligheten i benen är viktigt för att förbättra blodcirkulationen och hjälper mot svullnad. Andra saker du kan göra för att minska eller lindra svullnade ben är att undvika att sitta med benen i kors. Tänk på att resa dig eller röra dig en gång i timmen om du sitter eller står still mycket i ditt arbete. I samband med att du rör på dig aktiveras benen och blodcirkulationen kommer i gång. Under tiden som du sitter still kan du även ta för vana att röra på fötterna och göra små övningar med tårna.

136 produkter

136 produkter

Du har sett 36 av 136 produkter