Produkter för svullna ben hos Minfot.se

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Fria byten
Priser inkl. moms
VISAR 1-4 (172)1 2 3 ... 43 Sista 100 per sida

Svullna ben

Motverka svullna ben med stödstrumpor, för ökad komfort och piggare ben i vardagen. En vanlig orsak till svullna ben är att man har stått upp eller varit stillasittande under en längre stund och därför inte aktiverat benen. Det kan göra att blodflödet försämras och leda till svullnad.

Andra orsaker till svullna ben kan vara värme, övervikt, hormonförändringar, graviditet eller vätskeansamlingar i benen.

För att slippa svullna ben kan du använda stödstrumpor som hjälper till att främja blodcirkulationen. Med stödstrumpor får du ett ökat blodflöde och kompressionen i strumporna hjälper blodet att pumpas till och från hjärtat lättare. Om du stått eller suttit still länge och använder stödstrumpor lättas trycket på benen när de är inaktiva, vilket motverkar svullnad och minskar risken för att benen känns tunga, ömma eller trötta.

Andra saker du kan göra för att undvika eller lindra svullna ben är att undvika att sitta med benen i kors, att tänka på att resa dig eller röra dig en gång i timmen om du sitter eller står still mycket i ditt arbete. Så fort du rör på dig aktiveras benen och blodcirkulationen kommer igång. Under tiden som du sitter still kan du även ta för vana att röra på fötterna och göra små övningar med tårna.

-->