• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Svullna fötter

Här hittar du produkter i olika material som hjälper dig att förebygga eller och lindra besvär vid svullna fötter.

Svullna fötter och ben är en av våra vanligaste åkommor. Svullnaden uppstår oftast på grund av att man har stått för länge, suttit ned en längre stund eller att man inte har rört benen på ett tag. Men kan även bero på andra orsaker.  

VANLIGASTE ORSAKERNA TILL SVULLNA FÖTTER.

- Värme
- Övervikt
- Hormonförändringar
- Graviditet
- Ansamlingar av vätska (ödem)
- Underliggande sjukdomar

VAD INNEBÄR SVULLNA FÖTTER?
Likt svullna ben, som du kan läsa om HÄR, är även svullna fötter ett vanligt förekommande problem. Anledningen till att svullnad uppstår beror på att vensystemet i benen inte fungerar som det ska. Sitter man still under en längre period eller går och står mycket stockar sig blodet i fötterna och kommer inte vidare uppåt igen. Kombinationen av detta och i samband med att artärerna i benen fortsätter att pumpa ned nytt blod i foten, gör att venerna får jobba extra hårt för att trycka tillbaka blodet till hjärtat igen. Som tur är finns det olika produkter som hjälper till att lindra dina svullna fötter och ben.

I vårt sortiment kan du hitta flera snygga, roliga stödstrumpor med härliga färger, mönster och material. Oavsett vilket jobb du har, hur din vardag ser ut eller vilket besvär du har, så har vi stödstrumpan för dig. Stödstrumpor som även kallas kompressionsstrumpor är ett klädesplagg som motverkar svullnader i både fötter och ben. De skapar ett bättre välbefinnande som samtidigt ger dina ben mer energi. Stödstrumpor är perfekt för dig som har ett jobb där du har mycket belastning på dina ben och får trötta fötter. Stödstrumpor kan du använda av flera olika anledningar, exempelvis under flygresor, om du är gravid eller har åderbrock. Vi erbjuder även kompressionsstrumpor som kan användas vid fysisk aktivitet. Strumporna har en effektiv inverkan vid träning och återhämtning.

VI TIPSAR
För att motverka svullna ben kan du även försöka hålla dina ben i högt läge, så att venerna lättare tömmer blodet upp till hjärtat. Om du spenderar dina dagar sittandes så undvik med att sitta benen i kors eftersom blodet pumpar lättare runt när du sitter vanligt. Försök även att röra på dig om du har ett stillasittandes jobb som är mer än en timme. När du rör på dig så aktiverar du blodcirkulationen i dina ben och hjälper blodets flöde. När du sitter ner kan du även röra fötterna och göra övningar med tårna. Detta så att du sätter igång blodcirkulationen trots att du är stillasittande. 

209 produkter

209 produkter

Du har sett 36 av 209 produkter