• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Torra fötter

Har du torra fötter? Här hittar du produkterna som gör dina fötter mjuka igen.

Vad är torra fötter?

Torra fötter är precis som det låter, det innebär att huden på fötterna är torr och det är även vanligt att huden är hård och huden på fötterna kan även ha sprickor. Torra fötter är ett vanligt fotproblem som kan drabba alla. Men om du har torra fötter så är det viktigt att du åtgärdar problemet, så att det inte blir värre och skapar ytterligare problem.

Om huden blir torr så kan det skapa smärtsamma och jobbiga sprickor i huden. Sprickorna i sin tur kan blöda och i värsta fall även bli infekterade. Därför är det viktigt att om du har besvär med torra fötter, att du försöker behandla huden och göra den mjuk igen.

Varför får jag torra fötter?

Torra fötter kan alla få någon gång, speciellt under de varmare tiderna på året. Det är vanligt att man upplever att fötterna är torra under sommaren. Den torra och varma luften gör att redan torr, hård och tjock hud på fötterna blir ännu torrare. Vilket gör att fötternas hud även ligger i riskzonen för att det ska bildas hudsprickor och att man ska få besvär med hälsprickor.

Man kan även få torra fötter på grund utav trång och obekväma skor, men den torra huden kan även uppstå i samband med övervikt och stillasittande arbete. Det är även vanligt att man får torr hur på fötterna när man blir äldre, anledningen är att trycket på fötterna ökar genom åren samtidigt som huden i sig blir torrare.

Hur blir jag av med torra fötter?

Torra fötter kan lindras genom att förhindra uttorkning med fuktgivande fotkrämer efter rengöring. Detta håller även huden återfuktad och smidig. Torr hud på fötterna kan även behandlas med en peelingkräm eller genom att försiktigt fila bort den torra huden. I denna kategori så hittar du produkter som är specifikt skapade för att lindra, och behandla besvär i samband med torr hud.

Förebygg torr hud på fötterna och håll fötterna mjuka
För att förebygga mot torr och hård hud på fötterna så är det viktigt att du har en god fothygien och tar hand om dina fötter kontinuerligt. Smörj fötterna med en mjukgörande fotkräm regelbundet och använd fotfilar för att fila bort den hårda, döda huden. Det gör att du håller dina fötter mjuka och slipper få olika fotproblem som torra fötter, förhårdnader och hälsprickor.

Om du har diabetes och har torra fötter så rekommenderar vi produkterna som har märkningen ”Lämplig för diabetiker” du kan även se alla produkter som är anpassade för diabetiker HÄR