• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Exfolierande strumpor

Här hittar du exfolierande strumpor som ger dig silkeslena fötter utan besväret med ”traditionell fotvård”.

 Exfolierande strumpor är den senaste innovationen inom hudvård som effektivt tar bort torr hud, hård hud och döda hudceller på ett skonsamt sätt. Strumporna är en engångskur som effektivt tar bort förhårdnader och avlägsnar döda hudceller efter endast en användning. Vilket gör att dina fötter blir lena och mjuka igen samtidigt som du lindrar olika fotproblem. Här är några vanliga fotproblem där exfolierande strumpor kan vara hjälpa dig:

Hård hud (förhårdnader): Exfolierande strumpor kan effektivt hjälpa till att reducera och ta bort förhårdnader genom att bryta ned de tjockare hudlagren och avlägsna de döda hudcellerna som orsakar hårdheten.

Torra och fjällande fötter: Om du lider av torra och fjällande fötter kan exfolierande strumpor hjälpa till att avlägsna den överflödiga torra huden och lämna fötterna mjukare och mer återfuktade.

Men även om du inte har specifika fotproblem kan regelbunden användning av exfolierande strumpor hjälpa till att hålla dina fötter i bra skick och förhindra att torr hud och förhårdnader bildas.

Nedan så kan du läsa mer om de vanligaste frågorna om exfolierande strumpor, men behöver du mer hjälp – eller hittar inte svaret på din fråga så kan du kontakta vår kundtjänst för personlig rådgivning.


Hur fungerar exfolierande sockor?

Exfolierande sockor fungerar genom en process som kallas kemisk exfoliering eller peeling. Dessa sockor är speciellt utformade för att hjälpa till med att avlägsna torr, hård och död hud från fötterna på ett skonsamt sätt. Här är hur de vanligtvis fungerar:

  • Design och material: Exfolierande sockor är vanligtvis tillverkade av ett tunt plastmaterial med en gelinnersula. Denna gel innehåller oftast naturliga ingredienser som mjölksyra, glykolsyra eller fruktextrakt. Dessa ämnen hjälper till att lösa upp och bryta ned de bindningar som håller de döda hudcellerna fast på ytan.
  • Applicering: För att använda exfolierande sockor sätter du helt enkelt på dig dem som vanliga strumpor. De är oftast försedda med en självhäftande remsa för att hålla dem på plats under behandlingen.
  • Inverkande tid: De flesta exfolierande sockor kommer med rekommenderade tider för hur länge du bör ha dem på dig. Detta varierar beroende på märke och produkt.
  • Verkan av gelén: Den gel som finns inuti sockorna är den aktiva komponenten som arbetar med att exfoliera huden. Gelén innehåller milda syror som bryter ned det yttersta lagret av döda hudceller och hjälper till att avlägsna torr och hård hud.
  • behandlingen: Efter den rekommenderade inverkningstiden tar du av dig sockorna och sköljer fötterna noggrant med vatten för att avlägsna eventuell kvarvarande gel. Efter några dagar till en vecka börjar den döda huden att lossna och fjälla av sig naturligt.
  • Resultat: Efter några dagar till en vecka kommer du att märka att den döda huden börjar fjälla av sig och avslöjar den mjuka, lena huden under. Resultatet varierar från person till person och beror på hudens naturliga förnyelseprocess.

Hur ofta kan man använda exfolierande sockor?

Användningsfrekvensen för exfolierande sockor varierar beroende på produktets styrka, dina individuella behov och hudtyp. Det är viktigt att vara försiktig och inte överexfoliera huden, eftersom detta kan leda till överkänslighet, irritation och hudskador.

Är exfoliering och peeling samma sak?

Exfoliering och peeling används ibland som synonymer, men de kan ha några nyanser av skillnad beroende på sammanhang. Båda termerna refererar till processen att avlägsna döda hudceller från hudens yta för att främja hudens förnyelse och ge en mer jämn och fräsch hudton. Nedan så kan du läsa mer för att bättre förstå skillnaderna:

Exfoliering: Exfoliering är en bredare term som innefattar alla metoder eller produkter som används för att avlägsna döda hudceller och främja cellförnyelsen. Det kan inkludera både mekaniska och kemiska metoder. Mekanisk exfoliering innebär att använda fysiska partiklar, som korn eller borstar, för att skrubba bort döda hudceller. Kemisk exfoliering involverar användningen av kemiska ämnen, som milda syror eller enzymer, för att bryta ned bindningarna mellan hudcellerna och avlägsna dem.

Peeling: Inom fotvård finns det olika metoder för att uppnå mjuka och välvårdade fötter. En populär metod är peeling, som kan inkludera fotkrämer med exfolierande egenskaper. Peeling är en teknik som syftar till att avlägsna döda hudceller från fötternas yta för att främja en smidig och hälsosam hud.

Peeling i fotvård kan jämföras med en djupgående process. Denna process kan omfatta produkter och behandlingar som är utformade för att vara milda nog för fötterna, samtidigt som de ger en mer intensiv exfoliering. Ett exempel är fotkrämer med inbyggd peelingfunktion. Dessa krämer innehåller ofta naturliga exfolierande ingredienser, som milda syror eller korn, som hjälper till att varsamt ta bort döda hudceller och öppna upp för en friskare hud.

 

 

2 produkter

2 produkter

Du har sett 2 av 2 produkter