• Fri frakt från 599kr
 • Snabb leverans - 1-3 dagar
 • Säker betalning via Klarna

Fotbad

Fotbad och fotbadsprodukter som vårdar dina fötter, motverkar hård hud, torra fötter och liktorn.

I denna kategori så hittar du allt du behöver för dina fotbad. Både fotfilar, fotbadssalt, uppblåsbara fotbad och fotbadkoncentrat. Så att du smidigt och enkelt kan ta hand om dina fötter och vårda dem. Även om fotbad är något som många gör för att slappna av eller unna sig vardagslyx så kan även fotbad lindra och behandla olika fotproblem. Nedan så har vi listat vanliga fotproblem där fotbad kan lindra besvär och smärta:

 • Fotsmärta: Fotbad med varmt vatten kan öka blodcirkulationen i fötterna och minska smärta och värk.
 • Svamp: Medicinska fotbad kan motverka nagelsvamp och fotsvamp. Samtidigt som det minskar klåda och irritation.
 • Förhårdnader och förhårdnad: Genom att mjuka upp huden med ett fotbad och sedan använda en fotfil eller fotsten kan du avlägsna förhårdnader och förhårdnader.
 • Svullna fötter: Ett kallt fotbad kan hjälpa till att minska svullnad i fötterna och lindra obehag.
 • Dålig lukt: Det finns fotbadssalter som tränger djupt ner i hudens porer, rengör, motverkar fotsvett och tar bort illaluktande dofter.
 • Blåsor och skavsår: Ett varmt fotbad kan mjuka upp huden och lindra smärta från blåsor och skavsår. Efter fotbadet kan du använda ett antiseptiskt medel och ett plåster för att främja läkning.
 • Kalla fötter: Ett varmt fotbad är ett utmärkt sätt att värma upp kalla fötter och öka blodcirkulationen.

___

För att underlätta din fotvårdsrutin så har vi listat de vanligaste frågorna och svaren om just fotbad. Men om du har några fler frågor eller andra funderingar så kan du kontakta vår kundtjänst, vi hjälper dig gärna.

Vad har man i ett fotbad?
Ett fotbad kan innehålla en rad olika ingredienser beroende på vilket syfte eller effekt du vill uppnå. Men vi rekommenderar att du använder fotbadssalt – och det finns olika salter beroende på vilket syfte du badar fötterna.

Hur gör man ett fotbad?

Steg 1. Samla allt du behöver.
När man väl har satt fötterna i fotbadet så kan man komma på saker man behöver. Så samla ihop allt du behöver innan du sätter fötterna i badet. Tänk på att ha en handduk och andra fotvårdsprodukter som fotfilar, nagelsaxar eller nagelbandsknivar till hands. Så att du enkelt och smidigt kan vårda dina fötter under eller efter badet.

Steg 2. Tillsätt badsalt
Tillsätt det badsalt du vill använda, det kan exempelvis vara salt som mjukar upp hård hud, tar bort fotsvettslukt eller motverkar fotsvamp.

Steg 3. Blötlägg fötterna
Låt dina fötter vara i fotbadet i cirka 15-20 minuter

Steg 4. Skrubba och exfoliera
Om du vill använda en fotfil, fotborste eller någon annan exfolieringsprodukt. Fokusera särskilt på områden med hård hud eller förhårdnader.

Steg 5: Torka fötterna:
Ta upp fötterna ur vattnet och torka dem försiktigt med en handduk.

Steg 6: Återfukta och vårda
Efter fotbadet kan du applicera en fotkräm eller fotlotion för att återfukta och vårda huden.

Steg 7: Klipp och forma naglar (valfritt):
Om det behövs kan du klippa och forma dina naglar och nagelband efter fotbadet.

Varför ska man ha salt i fotbad?
Att använda salt i ett fotbad, särskilt Epsomsalt (magnesiumsulfat), har flera fördelar och syften. Här är några skäl till varför man kan inkludera salt i ett fotbad:

 • Muskelavslappning: Epsomsalt hjälper till att lindra muskelspänningar och ömhet i fötterna, särskilt efter aktivitet.
 • Minska svullnad: Det kan minska svullnad i fötterna, inklusive svullnad på grund av värme eller medicinska tillstånd som åderbråck.
 • Exfoliering: Saltet fungerar som en naturlig exfoliant och mjukar upp grov hud och förhårdnader.
 • Aromaterapi: Med tillsatta eteriska oljor ger ett saltbaserat fotbad avkoppling och välbefinnande.
 • Förbättra cirkulationen: Salt kan främja bättre blodcirkulation i fötterna, vilket gynnar dem med dålig cirkulation.

___

Sammanfattningsvis är fotbad och fotbadsprodukter ett enkelt sätt att ge dina fötter den kärlek och omtanke de förtjänar. Genom att inkludera regelbundna fotbad i din rutin och använda rätt produkter kan du förbättra din fothälsa och samtidigt njuta av avslappning.