• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna

Nagelsvamp och nagelsvampsbehandling

Behandling för nagelsvamp, missfärgade och skadade naglar. Nagelsvampsbehandling eliminerar bakterier och förbättrar nagelns utseende samt stärker nageln.

Nagelvamp är den vanligaste nagelsjukdomen och nagelsvampens symtom är att man får missfärgade och skadade naglar. Det är också vanligt att naglarna blir tjocka, spröda och vittnar sönder i kanterna. Nagelsvamp är vanligare på tår och på fingrar och händer. Risken att drabbas av nagelsvamp ökat med åren, då man får sämre blodcirkulation. Personer som har dålig blodcirkulation, psoriasis, diabetes eller nedsatt immunförsvar har större risk att drabbas av nagelsvamp. Nagelsvamp är också vanligare bland simmare och atleter som utför fysiska aktiviteter i fuktiga miljöer. Då den varma, fuktiga miljön som exempelvis finns på badhus är perfekt för att svamp ska kunna utvecklas och spridas.

Nagelsvamp uppstår oftast genom att hudsvamp, exempelvis fotsvamp sprider sig till nageln. När svampen har fått fäste i huden så kan svampen sprida sig vidare till naglarna. Nagelsvamp utvecklas över en lång tid och i början så ger svampen ingen smärta och därför kan det även vara lätt att missa symtomen. Det är också viktigt att vara medveten om att symtom för nagelsvamp kan variera beroende på vad för slags svamp det är som har orsakat infektionen. Men de tidigaste symtomen på nagelsvamp är att där uppstår en liten vit eller gulaktig fläck under nagelns ytterkant. När svampen sedan sprids vidare blir nageln tjock, skor och missfärgad. Nageln kan även bli förvrängd samt tappa lyster och glans.  Om du lider av nagelsvamp så är det viktigt att du behandlar infektionen, för du kan sprida svampen vidare till andra tår men också till andra människor.

Att behandla nagelsvamp kan vara svårt då infektionen är under nageln. Nästan 12% av världens människor lider utav någon form av nagelsvamp. Svampen kan klia väldigt mycket och till och med ge smärta om den inte behandlas. Hos oss hittar du olika behandlingar för nagelsvamp. Behandlingarna eliminerar bakterier och förbättrar nagelns utseende och samtidigt stärker nageln. I vårt sortiment hittar du behandlingar från CCS, Nailner, Nalnox och Scholl.

CCS Lösning för nagelsvamp behandlar och förebygger nagelsvamp. Lösningen är en lättflytande gel som innehåller en blandning av aktiva ämnen som bekämpar svampen. Den skapar även en ogynnsam miljö för bakterier, svampar som finns i nageln och skyddar den. Vilket förhindrar att naglarna flagnar, blir gula eller lossna, vilka är typiska symtom för svamp och bakterieangrepp. Lösningen innehåller inte lösningsmedel och kan även användas på huden runt om den utsatta nageln.

Nailner 2i1 har en unik sammansättning som penetrerar igenom hela nageln för att bekämpa nagelsvamp genom att skapa en ogynnsam miljö för svampen i nageln. Nailner 2i1 innehåller en ingrediens som både ljusar upp och förbättrar nagelns utseende. Samtidigt som den skyddar den nya nageln från att bli infekterad.

Nalox nagelsvampbehandling är kliniskt bevisat effektivt mot nagelsvamp, minskar missfärgningar på nageln och förbättrar nagelns utseende. Nalox behandlar naglar angripna av nagelsvamp eller psoriasis och förbättrar utseendet av missfärgade och skadade naglar. Med en fysikalisk keratolytisk effekt bryter Nalox ned de svampceller som vanligen orsakar nagelsvamp. Nalox ger en slätare nagelyta och binder fukt i nageln. Mikromiljön förändras vilket gör att nagelytan stärks och nageln håller sig i gott skick.

Nagelsvampbehandling från Scholl Professional är ett unikt utformat och kliniskt testat medel för behandling av nagelsvamp. Den diskreta och enkla behandlingen bygger på en produktsammansättning särskilt framtagen för att kunna tränga djupt in i nageln och ha svampdödande effekt i den infekterade delen av nageln. Den hjälper även till att förebygga spridning av svampinfektionen och hindrar att besvären kommer tillbaka. Det är en effektiv, receptfri och vårdande lösning som kan användas i hemmet