• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Tips för finare fötter
Fotvårdsguide

Tips för finare fötter

Tycker du att dina fötter inte ser då fina ut, eller har du ställt frågor som ”Hur får man fina hälar?” eller ”Hur får man fina fötter?” och ”Hur tar man bort död hud på fötterna?” Oavsett vilken fråga du har så hjälper vi dig med att hitta enkla lösningar och effektiva produkter som vårdar dina fötter och gör dem fina igen.

Våra bästa tips för fina fötter


FOTBAD
En av de bästa sakerna du kan göra är att bada dina fötter.
Ett fotbad mjukar upp huden och gör att du kan ta bort döda hudceller och på så sätt ta bort hård hud och förhårdnader.
FILA
För att effektivt bli av med den hårda eller gula huden så kan du fila med en fotfil. Filen har en yta med slipkorn eller räfflor som filar bort de döda hudcellerna och gör huden mjukare.
SMÖRJA
För att fötterna inte ska bli torra så är det viktigt att du smörjer fötterna. Genom att använda en fotkräm efter du har filat fötterna så mjukgörs och återfuktas huden. Vilket inte bara gör dem fina men motverkar också förhårdnader och hård hud.
GLÖM INTE NAGELBANDEN
Det är vanligt att glömma bort naglar och nagelbanden. Men de är viktigt för att hålla fötterna friska men det gör också att dina fötter kommer att se fräschare och finare ut.

Du kan vårda torra och spruckna nagelband med nagelolja som är berikad med vitaminer som tränger djupt ner i huden och i nagelbädden. Vilket gör att nagelbanden blir mjuka och fina. Du kan även använda en nagelbandssax för att klippa bort död hud och forma nagelbanden.
FINA NAGLAR
Att måla tånaglarna för att få finare fötter är inget nytt. Men det är många som upplever att det är svårt att måla tånaglarna och resultatet blir inte alltid som man har tänkt sig. En av de vanligaste anledningarna till det är att man inte har en bra grund. Det är viktigt att fila naglarna och även putsa naglarna, eftersom det skapar en jämn, slät yta. Samtidigt som när man filar naglarna så kan man forma dem till en fin och jämn form.
Fotproblem?
Fotproblem såsom nagelsvamp, fotsvamp, hälsprickor och torra fötter kan påverka utseendet och välmående för dina fötter. Dessa bekymmer skapar inte bara estetiska utmaningar utan kan också orsaka obehag och smärta. Om du har något fotproblem så är det viktigt att du behandlar det -så att det inte blir värre. Nedan så kan du läsa mer om de vanligaste fotproblemen som är kopplade till fötternas utseende.