• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Är Skechers fotriktiga?
Skotips & skovård

Är Skechers fotriktiga?

Undrar du om Skechers är fotriktiga skor? Här ger vi dig svaret.

Skechers är ett amerikanskt varumärke som erbjuder flera olika typer av skor, men är främst kända för sina mjuka, stötdämpande och avlastande sneakers. Vissa modeller från Skechers är fotriktiga och lite längre ner på denna sidan så kan du se modeller från Skechers som är klassade som ”fotriktiga”.

Anledningen till att dessa modeller är fotriktiga är för att de är designade för att ge dina fötter komfort, stöd, avlastning och lindra olika fotproblem. Nedan så kan du läsa mer om Skechers olika fotbäddar och på vilket sätt de är fotriktiga.

Memory Foam
I majoriteten av Skechers modeller så kan du läsa att de har ”memory foam fotbädd”. Memory foam är ett formbart och mjukt skum som anpassar sig efter dina fötters undersida. Det gör att sulorna formar sig efter dina fötter och ger på så sätt ett individuellt stöd och avlastning samtidigt som det minskar trycket på känsliga områden.

Passande för dig med:
-Ömma och trötta fötter
-Ömma trampdynor
- Känsliga fötter
-Hälsmärta och ömma hälar
-Plattfot

Arch Fit
"Arch Fit" är en teknologisk innovation som utvecklats av Skechers. Fotbädden är speciellt designad för att ge ökat stöd och komfort till fötternas fotvalv, det vill säga den svängda delen av foten mellan häl och tårna. Fotbågen har en viktig roll i fotens biomekanik och fungerar som en naturlig stötdämpare och stabilisator när du går, springer eller utför andra aktiviteter.

Därför är Arch-fit fotbädden passande för dig med:
-Ömma och trötta fötter
-Ömma trampdynor
-Hälsmärta och ömma hälar
- Känsliga fötter
- Högt fotvalv

Relaxed Fit
Skechers Relaxed-fit serie har samma mjuka och stötdämpande funktion som de klassiska modellerna. Men det som skiljer dessa modeller åt är att de har en rymligare passform och rymligare tåbox. Vilket ger fötterna mer rymd.

Därför är dessa modeller passande för dig som behöver en bredare och rymligare sko, men de är även bra för dig som har besvär med:
-Ömma och trötta fötter
-Hälsmärta
-Bred framfot
-Hallux Valgus
-Hammartå

Goga mat
” Goga Mat" är en innersulsteknologi som utvecklats av Skechers för att ge fötterna komfort och dämpning. Teknologin är speciellt designad för att ge en mjuk och behaglig känsla för dina fötter, särskilt när du är aktiv under längre perioder. Eftersom Goga Mat-teknologin är inriktad på att erbjuda överlägsen stötdämpning och tryckavlastning så är de passande för dig som har besvär med trötta fötter.

Men de är även passande för dig med:
-Ömma fötter
-Ömma trampdynor
-Hälsmärta
- Knäsmärta

Air-Cooled
På några av Skechers modeller så kan du läsa att skorna har ”Air-cooled” funktion. Det innebär att skorna är utformade med speciella lufthål eller perforeringar i sulan, mellansulan eller ovandelen för att möjliggöra luftcirkulation runt foten. Detta bidrar till att avlägsna fuktighet och överskottsvärme från foten, vilket minskar risken för svettning och obehag. Därför är dessa modeller passande för dig som:

-Lätt blir varm om fötterna
-Har besvär med fotsvett och illaluktande fötter

Liknande artiklar