• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Är skinnskor vattentäta?
Skotips & skovård

Är skinnskor vattentäta?

Naturligt läder är inte naturligt vattentätt, men det kan vara vattenavvisande till en viss grad. Om det utsätts för fuktighet eller regn kan läderskor absorbera vatten och bli blöta. Det är dock viktigt att komma ihåg att det finns sätt att behandla och skydda läderskor för att göra dem mer vattenavvisande.

Genom att använda vattenavvisande produkter, som impregneringsspray eller läderbalsam, kan du öka lädrets motståndskraft mot vatten och fukt. Dessa produkter hjälper till att skapa en skyddande barriär på läderytan och gör det svårare för vatten att tränga igenom.

Det är dock viktigt att komma ihåg att även med vattenavvisande behandlingar är det bäst att undvika att utsätta läderskor för kraftigt regn eller att helt nedsänka dem i vatten. Om skorna blir blöta är det viktigt att låta dem torka naturligt och undvika att placera dem nära direkt värme, som en radiator, eftersom det kan skada lädret.

Om du behöver vattentäta skor för att använda i våta eller regniga förhållanden kan du överväga att köpa skor som är specifikt designade och tillverkade för att vara vattentäta, som till exempel skor med en Goretex-foder eller andra vattentäta membran. Dessa skor erbjuder bättre skydd mot vatten och fuktighet jämfört med vanliga läderskor.

Liknande artiklar