• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Är sneakers bra för fötterna?
Skotips & skovård

Är sneakers bra för fötterna?

För att svara på om sneakers är bra för fötterna så finns det flera olika aspekter som spelar in.

Svaret ligger helt enkelt i vilken typ av sneaker du väljer. Det finns fotriktiga sneakers som är tillverkade för att vara bra för dina fötter och ge dem komfort. Dessa typer av sneakers har antigen en anatomisk fotbädd eller en ergonomisk fotbädd. Fotbäddarna har olika namn då de är olika utformade, men båda har samma syfte – att främja fotens hälsa.

Vad är skillnaden mellan anatomisk fotbädd och ergonomisk fotbädd i sneakers?

Anatomisk fotbädd: En anatomisk fotbädd är utformad för att efterlikna fotens naturliga form och struktur. Den tar hänsyn till fotens olika delar, såsom fotvalvet och tålederna, och ger stöd och avlastning på de rätta platserna. En anatomisk fotbädd hjälper till att bibehålla fotens naturliga hållning och kan vara särskilt fördelaktig för dig med platta fötter eller höga fotvalv. Genom att ge rätt stöd kan den minska belastningen på fotens leder och ligament och minska risken för överbelastningsskador.

Ergonomisk fotbädd: En ergonomisk fotbädd är designad med fokus på att främja rätt hållning och biomekanik. Den tar hänsyn till fotens rörelsemönster och belastningspunkter och ger extra dämpning och stöd där det behövs mest. En ergonomisk fotbädd kan ha olika lager av material med olika densitet och elasticitet för att ge optimalt stöd och komfort. Den kan också ha en fördelaktig utformning för att korrigera överdriven pronation (inåtrullning av foten) eller supination (utåtrullning av foten).

Förutom att tänka på att skorna ska ha en bra fotbädd så är det viktigt att skorna sitter bra på dina fötter, att de inte är för trånga eller för stora. Eftersom det kan leda till skav och blåsor

Liknande artiklar