• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Guide rengöring vita skinnskor
Skotips & skovård

Guide rengöring vita skinnskor

Ser dina vita skinnskor inte så vita ut längre? Eller ser de slitna ut och har fått fula märken? Kasta dem inte! Det finns enkla steg du kan följa få att få dem se som nya ut igen. I vår enkla guide nedan så kan du följa vår 4-stegs guide där vi hjälper dig med hur du rengör skorna och återställer den vita färgen.

STEG 1 | Rengöring
Börja alltid med att rengöra skorna och tänk på att använda rengöringsprodukter som är avsedda för vita skinnskor. Använd en mild läderrengöring och använd en mjuk borste eller trasa för att försiktigt ta bort smuts och fläckar.
STEG 2 | Återställ färgen
När du har fått bort alla fläckar så är det dags att återställa färgen och vårda skornas skinn. Du kan använda skokrämer eller läderbalsam som återfuktar skinnet, ger det lyster och återställer färgen. Krämen hjälper även till med att ta bort eller ”sudda ut” grova märken i skinnet.
STEG 3 | IMPREGNERA | Skydda
För att skydda skorna mot smuts och väta så är det viktigt att du använder ett impregneringsspray. Sprayet skapar en skyddade hinna på skorna som skyddar mot både fukt, regn och smuts – vilket även bidrar till att skornas vita färg håller längre. Tänk på att spray ett jämt lager över hela skorna, inklusive sömmar och kanter för att skapa ett bra skydd
STEG 4 | FRÄSCHA UPP
När man har använt skor ett tag så är det vanligt att skornas insida blir smutsig. Det är även vanligt att skorna luktar fotsvett eller har en annan unken doft. För att rengöra insidan av skorna så kan du använda rengöringsprodukter som du använde i steg ett och för att ta bort illaluktande dofter så kan du använda doftspray. Dessa typer av sprayer är specifikt utvecklade för att neutralisera dålig lukt och även förebygga att nya illaluktande dofter uppstår
Har skorna blivit obekväma?
Det är även vanligt att skorna känns obekväma efter en tid, beroende på vad för skor du har köpt så kanske skornas innersula inte håller så länge. Vilket gör att skornas innersula ”trampas ut” och skorna blir hårdare och obekväma. För att öka komforten i skorna och göra dem bekväma igen så kan du placera en komfortsula i skorna. Dessa typer av sulor är tunnare, vilket gör att de lättare får plats i skorna. Samtidigt som de har en stötdämpande fotbädd som ger dina fötter en mjukare och skönare bas att gå och stå på.

Liknande artiklar