• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Hur ska badskor sitta?
Skotips & skovård

Hur ska badskor sitta?

Badskor eller badtofflor, ska sitta bekvämt på fötterna och inte glida av eller åka runt när du går eller simmar i vattnet.
Här är några tips för hur badskor ska sitta:


Passform: Badskor bör vara lagom stora för dina fötter. De ska inte vara för stora, eftersom de kan glida av eller göra det svårt att gå. Skorna ska inte heller vara för små och sitta för tight. Eftersom det kan skapa obehag, smärta, blåsor och skavsår.
För att veta vilken storlek du ska välja i badskor så kan du vanligtvis utgå från din vanliga skostorlek. Eller om badskorna har innermått så kan du mäta dina fötter för att se vilken storlek som passar just dig.

Komfort: Badskor som täcker hela foten är tillverkade i flexibelt och mjukt material vilket gör att de följer fötternas form. Ovandelen på badskorna brukar ha en resår eller dragsko som gör att du kan dra åt skorna ovandel så att de sitter bra på fötterna.

När du har tagit på dig badskorna så kan du gå och stå i dem, för att känna om storleken känns bra och att ovandelen sitter kvar på foten och inte glider av, eller sitter åt för hårt. Du kan även kolla om skorna sitter bra på din fot genom att se så att dina tår inte ”sticker” ut för mycket från badskornas yttersula. Om de gör det, så är de för korta och du behöver gå upp en storlek.
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Hurskabadskorsitta/badskor-grepp.JPG
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Hurskabadskorsitta/badskor.JPG
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Hurskabadskorsitta/svarta-badskor.JPG
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Hurskabadskorsitta/badskor-sitta.JPG

Liknande artiklar