• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Hur sköter man Gore-tex skor?
Skotips & skovård

Hur sköter man Gore-tex skor?

För att ta hand om dina Gore-tex-skor och förlänga deras livslängd är det viktigt att sköta om dem på rätt sätt.
Här är några tips för att underhålla dina Gore-tex-skor:


Rengöring: Ta bort smuts och lera från skorna genom att skölja dem med varmt vatten. Använd en mjuk borste eller trasa för att försiktigt borsta bort eventuell smuts. Undvik att använda starka rengöringsmedel eller tvättmedel, eftersom de kan skada membranet.
Torkning: Efter rengöring, torka skorna ordentligt. Undvik att placera dem nära direkt värme, som en radiator eller eldstad, eftersom det kan skada Goretex-membranet. Fyll skorna med tidningspapper eller särskilda skotorkar för att hjälpa till att absorbera fukt och bevara deras form medan de torkar.
Impregnering: Använd en vattenavstötande spray eller impregneringsspray speciellt utformad för Goretex-material. Spraya jämnt över hela skon och se till att täcka alla sömmar. Impregneringen hjälper till att förhindra vatteninträngning och håller dina fötter torra.
Underhåll av membranet: Goretex-membranet i skorna behöver andas för att fungera optimalt. Håll skorna rena och fria från smuts och oljor som kan täppa till membranet. Om skorna blir väldigt smutsiga och tvättning är nödvändig, använd en mild tvål som är lämplig för Goretex-material.

Liknande artiklar