• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Kan man tvätta fårskinnstofflor i maskin?
Skotips & skovård

Kan man tvätta fårskinnstofflor i maskin?

Är du osäker på om du kan tvätta dina älskade fårskinnstofflor i tvättmaskinen?
Det är faktiskt bäst att undvika att tvätta dem i maskin eftersom det kan skada tofflorna och göra att de tappar sin form. Men det finns enkla sätt du kan rengöra och vårda dina fårskinnstofflor på rätt och bästa sätt.

RENGÖRINGSGUIDE FÖR FÅRSKINNSTOFFLOR:

-Rengöring med ljummet vatten och mild tvållösning: Fyll en behållare med ljummet vatten och tillsätt en mild tvållösning. Var noga med att välja en tvål som är säker att använda på fårskinn. Använd en ren trasa eller svamp för att försiktigt torka av ytan på dina tofflor. Undvik att blöta dem för mycket och se till att inte gnugga för hårt.
Använd specialiserat tvättmedel:Om du föredrar att använda ett speciellt tvättmedel som är utformat för fårskinn, följ instruktionerna på förpackningen. Dessa tvättmedel är skonsamma mot skinnet och hjälper till att bevara dess naturliga egenskaper.
Töjning och mjukgöring: När du är klar med rengöringen är det viktigt att töja och mjukgöra skinnet medan det fortfarande är fuktigt. Försiktigt forma och gnugga skinnet med händerna för att återställa dess form och mjukhet.
Lufttorkning i varmt rum: Efter rengöring och töjning ska du låta dina fårskinnstofflor lufttorka naturligt. Placera dem på en ren handduk eller ett torkställ i ett varmt rum. Undvik att placera dem nära eller på ett värmeelement, eftersom överdriven värme kan skada skinnet.

Liknande artiklar