• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Kan man tvätta vita sneakers i maskin?
Skotips & skovård

Kan man tvätta vita sneakers i maskin?

Att tvätta vita sneakers i tvättmaskinen kan vara frestande när de blir smutsiga och fläckiga, men det är viktigt att komma ihåg att detta inte är den bästa metoden för att rengöra dem. Faktum är att att tvätta vita sneakers i maskin kan skada skorna på flera sätt.


-Skadat lim: Sneakers består ofta av olika material som är limmade ihop. När de utsätts för vatten och skakningar i tvättmaskinen kan limmet lossna, vilket kan leda till att skorna förlorar sin struktur och hållbarhet.
-Märken och missfärgningar: Vissa skor kan få märken eller missfärgningar när de tvättas i maskin. Det beror på att vatten, tvättmedel och skor som gnider mot varandra kan orsaka färgavvikelser eller permanenta fläckar på skornas ovandel.
- Förlorad form och passform: Tvättmaskinens skakningar och vattenpåverkan kan få skorna att förlora sin form och passform. Sneakers kan krympa, töja ut sig eller deformeras efter att ha blivit utsatta för tvättmaskinen.

Det bästa sättet att rengöra vita sneakers är att använda sig av skovårdsprodukter som är speciellt utformade för att rengöra skor utan att skada dem. Det finns rengöringssprayer, borstar och skum som är effektiva för att ta bort smuts och fläckar utan att äventyra skornas kvalitet. Genom att vara försiktig och använda rätt produkter kan du hålla dina vita sneakers fräscha och rena utan att riskera att förstöra dem.

Liknande artiklar