• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Obekväma klackar? Ta del av våra bästa tips
Skotips & skovård

Obekväma klackar? Ta del av våra bästa tips

Klackar är skorna som man antingen älskar eller hatar och många som går i klackar får ont i fötterna eller besvär med skoskav och blåsor.

Vi har skapat denna guide med våra bästa tips för att du ska kunna gå skönare i dina klackar.

Tips 1 | Rätt storlek.
Även om det kan kännas som en självklar sak så är det viktigt att klackarna du väljer är i rätt storlek. Om klackarna är för stora eller små så kan det orsaka tryck och skav på fötterna. Vilket kan leda till smärta, blåsor och skavsår.

Tips 2 | Placera ”partysulor”, gelesulor eller skoinlägg i skorna
Partysulor är tunna, bekväma och anatomiskt utformade sulor som är specifikt skapade för att öka komforten i klackskorna.
Sulorna finns i flera olika utförande:
- Sulor med förfotsstöd - | Dessa typ av sulor avlastar förfoten och motverkar att det blir en överbelastning på den främre delen av foten. Vilket ökar komforten i klackskorna men minimerar även att fötterna får en brännande och svidande känsla i framfoten. Något som är vanligt när man går i klackar som skapar för mycket belastning på framfoten och trampdynorna.
- Hälgrepp i gel - Denna typ av sulor placeras i klackarnas häl och fungerar dämpande för foten. Samtidigt som hälgreppet motverkar att foten glider ur klackarna och minimerar risken för friktion på tryckpunkter.
- Komfortsulor i gel - Denna typ av sulor är mjuka och stötdämpande, vilket gör att de ger fötterna en mjukare bas att gå och stå på. Samtidigt som gelen bidrar till att minimerar de stötar som fötterna utsätts för när du går och står. På så sätt så blir inte fötterna utsatta för samma hårda belastning.
https://www.minfot.se/pub_docs/files/ObekvämaklackarTadelavvårabästatips/partysulor.jpg
https://www.minfot.se/pub_docs/files/ObekvämaklackarTadelavvårabästatips/sulor-till-klackar.jpg
https://www.minfot.se/pub_docs/files/ObekvämaklackarTadelavvårabästatips/oka-komfort-i-klackar.jpg
Tips 3 | ”Träna” in klackskorna
Innan du bär klackarna på jobbet, till middag eller på festen så är det bra om du går runt i dem hemma en stund, varje dag. Det är för att du bidrar till att ”bryta in” skorna.

Tips 4 | Ta pauser
Om du bär klackarna under en hel arbetsdag eller under en lång kväll, ta pauser om du kan. Där du sträcker på fötterna och ger dem en chans till att slappna av och återhämta sig.

Tips 5 | Välj rätt klackhöjd
Att gå i klackskor kan vara svårt och desto högre klack, desto svårare blir det. Samtidigt som fötterna blir mer ansträngda. Om du vill använda klackskor så börja med en höjd som du är bekväm med och öka sedan därefter. Om man går med en klackhöjd man inte är bekväm med så kan det även göra att man går ”konstigt” och belastar fötterna på ett felaktigt sätt. Vilket kan leda till både smärta och skav.

Tips 6 | Använd sandaletter
Om du vill använda klackskor som är bekväma så kan du även testa sandaletter. Våra sandaletter har olika klackhöjder och alla modeller har antingen en ergonomisk eller anatomisk fotbädd. Vilket gör att de ger dina fötter både komfort, stöd och ett skönare steg.

Liknande artiklar