• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Vad är det för skillnad mellan walkingskor och löparskor?
Skotips & skovård

Vad är det för skillnad mellan walkingskor och löparskor?

Här får du alla svar på de skillnaderna mellan walkingskor och löparskor

En av de vanligaste frågorna vi får är: ”Vad är det egentligen för skillnad mellan walkingskor och löparskor?” och ”Kan man springa med walkingskor?”

Det är inte så konstigt att man undrar vad skillnaden är, eftersom skorna rent utseendemässigt är snarlika. Men det finns egenskaper som skiljer dem åt och funktioner i skorna som gör att de är anpassade för olika fysiska aktiviteter.

Skillnaden mellan walkingskor och löparskor:
Den största skillnaden mellan walkingskor och löparskor är främst stabilitet och vridstyvhet i skorna. Walking-och promenadskor är ofta mer stabila och har en hårdare vridstyvhet. Vilket innebär att de inte är lika lätta och flexibla som löparskor är. Det innebär även att de inte vrids/ böjs lika lätt – något man brukar föredra när man springer. Men det finns även andra egenskaper som skiljer skorna åt:

- Vikten
Skornas vikt brukar även skilja sig åt, anledningen är att löparskor brukar vara lättare – eftersom de är tillverkade för snabbare rörelser. Medan promenadskor/ walkingskor väger mer för att skapa stabilitet
- Dämpning
Dämpningens placering och densitet skiljer sig också åt. Anledningen är att när man springer och promenerar så belastar vi foten på olika sätt. Därför är dämpingen olika i löparskor och promenadskor / walkingskor. När vi exempelvis springer så belastar vi andra delar av foten än när vi går.
- Flexibilitet
Som vi nämnde ovan så skiljer sig skornas flexibilitet. Därför är det även vanligt att löparskors ovandelar är mer flexibla och mjuka i tyget än walkingskor. Det är för att skorna lättare ska följa fötternas rörelse och ”lättare” följa med i löparsteget.

Vilka skor ska du välja?

Om du är osäker på vilka skor du ska välja, så försök ha aktiviteten i åtanke. Ska du exempelvis promenera eller gå powerwalks så rekommenderar vi att du väljer walkingskor. Ska du springa, löpträna eller utföra sporter med snabba rörelser som paddel, tennis, handboll och innebandy så rekommenderar vi att du använder löparskor.

Nedan så kan du se våra bästsäljande walkingskor och löparskor
Känns det fortfarande lurigt?
Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig att hitta skorna som passsar just dig och dina behov.
📞 0431-725 00 👣 ✉️ info@minfot.se

Liknande artiklar