• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Vad är skillnaden mellan mocka och nubuck?
Skotips & skovård

Vad är skillnaden mellan mocka och nubuck?

Mocka och nubuck är två olika typer av läder som har liknande utseende men skiljer sig åt i bearbetning och kvalitet.

Mocka är ett läder som är gjort av insidan av djurskinn. Det är känt för sin mjuka och lena yta med korta, fina fibrer. Mocka har en naturlig, matt finish och är mycket mjukt och behagligt att bära. Det är vanligtvis inte behandlat med någon ytbeläggning eller färg, vilket ger det en mer naturlig och opolerad look.

Nubuck är gjort av yttersidan av djurskinn. Det är ett mer hållbart och slitstarkt läder än mocka. Nubuck har en liknande yta som mocka med korta, fina fibrer, men det är vanligtvis något grövre och mer strukturerat. Till skillnad från mocka har nubuck genomgått en lätt slipning eller borstning på ytan för att skapa en jämn och matt finish. Detta ger nubuck en elegant och lyxig look.

Nubuck är faktiskt en typ av mocka och båda är generellt sett tillverkade av läder som kalvskinn, även de också kan göras av får/lamm, ko/kalv, get eller hjort. Vid första anblicken ser och känns de liknande, men de skapas och behandlas på olika sätt, som tidigare nämnts.

Båda dessa läder skapas genom en slipningsprocess, nubucken slipas på utsidan och mockan på insidan. Eftersom nubuck och mocka har olika egenskaper och textur så är det viktigt att du använder rätt skovårdsprodukter för att ta hand eller rengöra materialet. Nedan så kan du läsa mer om skovård till respektive material och guider på hur du rengör dem på rätt sätt.

Liknande artiklar