• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Vad menas med Gore-Tex?
Skotips & skovård

Vad menas med Gore-Tex?

Gore-Tex är en typ av vattentät och andningsbar membran-teknologi som används i kläder, skor och andra utomhusprodukter.
Membranet är tillverkat av ett mycket tunt, mikroporöst material som har förmågan att avvisa vatten samtidigt som det tillåter vattenånga att passera igenom, vilket skapar en balans mellan vattentäthet och andningsförmåga.

Gore-Tex-membranet består av miljontals små porer som är för små för att vattendroppar ska kunna tränga igenom, men tillräckligt stora för att vattenånga, som bildas genom kroppens naturliga svettning, ska kunna passera igenom och avdunsta utifrån. Detta möjliggör att fukt transporteras bort från kroppen och bidrar till att hålla användaren torr och bekväm även under fysisk aktivitet.

Fördelarna med Gore-Tex-teknologin inkluderar vattentäthet, andningsförmåga och vindtäthet. Den används ofta i kläder och skor för utomhusaktiviteter som vandring, skidåkning, bergsklättring och löpning, där skydd mot väderförhållanden och komfort är viktiga faktorer.

I vårt sortiment hittar du skor som är tillverkade med Gore-Tex och det finns flera fördelar med att välja skor som har Gore-tex:
- Vattentäthet: Gore-Tex-membranet avvisar vatten och håller fötterna torra, även i våta förhållanden. Det skyddar mot regn, snö och vattenpölar.
- Andningsförmåga: Membranet tillåter vattenånga att passera igenom, vilket möjliggör avdunstning av svett från fötterna. Detta hjälper till att hålla fötterna torra och bekväma under fysisk aktivitet.
- Komfort: Gore-Tex-teknologin bidrar till att reglera temperaturen i skorna genom att släppa ut överskottsvärme och fukt. Detta minskar risken för överhettning och blöta fötter.
- Hållbarhet: Gore-Tex-membranet är känt för sin hållbarhet och motståndskraft mot slitstarka förhållanden. Skor med Gore-Tex kan klara av utmanande terräng, stenar och rötter utan att membranet skadas.
- Skydd mot vind: Gore-Tex-membranet fungerar som en vindtät barriär och hjälper till att hålla kalla vindar borta från fötterna. Detta ger extra skydd och komfort under blåsiga förhållanden.
-Mångsidighet: Skor med Gore-Tex kan användas för olika utomhusaktiviteter som vandring, löpning, klättring, cykling och mer. De ger pålitligt skydd och komfort oavsett väderförhållanden.

Liknande artiklar