• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Var kan man köpa ortopediska skor?
Skotips & skovård

Var kan man köpa ortopediska skor?

Letar du efter ortopediska skor? Då har du kommit rätt.
I vårt sortiment hittar du ortopediska skor som är noggrant framtagna för att ge dina fötter komfort, avlastning, ett skönare steg och ge dina fötter de bästa förutsättningarna. Alla våra ortopediska skor är noggrant utvalda och testade av vår sjukgymnast.
Vad är ortopediska skor?
En ortopedisk sko är en sko som är speciellt designad för att ge optimalt stöd, komfort och korrigering för personer med fotrelaterade problem eller medicinska tillstånd. Dessa skor är utformade för att lindra smärta, förbättra rörlighet och främja en bättre gångstil.

Ortopediska skor skiljer sig från vanliga skor genom att de har olika funktioner och egenskaper beroende på vilket problem eller tillstånd de är avsedda att behandla. Exempel på vanliga fotproblem som kan kräva ortopediska skor inkluderar plattfot, höga fotvalv, hallux valgus, hammartå och pronation. Nedan så kan du läsa om fler fördelar med att använda ortopediska skor:

Stöd och stabilitet: Ortopediska skor är utformade för att ge extra stöd och stabilitet för foten och fotvalvet. De kan ha förstärkta sulor eller inlägg som hjälper till att stabilisera foten och minska överbelastning.
Korrigering av felställningar: För personer med felställningar i fötterna kan ortopediska skor ha specialutformade inlägg eller hål för att korrigera och justera fotens position. Detta kan bidra till att förbättra gångstilen och minska belastningen på leder och muskler.
Avlastning och dämpning: Ortopediska skor kan vara utrustade med extra dämpning och avlastning för att minska påfrestningen på fötterna och benen. Detta kan vara särskilt viktigt för personer med smärta eller känslighet i fötterna.
Individuell anpassning: Ortopediska skor kan justeras och anpassas efter individuella behov. De kan ha möjligheter till justerbara remmar, bredare läster eller extra utrymme för ortopediska inlägg eller anpassningar.

Är du osäker på vilka ortopediska skor du ska välja så kan du kontakta vår kundtjänst, vi hjälper dig gärna hitta den modell som passar dig och dina behov.

Liknande artiklar