• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Vilka broddar är bäst?
Skotips & skovård

Vilka broddar är bäst?

Vilka broddar är bäst?
Vi har samlat de bästa broddarna och halkskydden.

För att veta vilka slags broddar som är bäst för just dig så har vi samlat våra bästa broddar i denna guide. Här kan du läsa mer om olika slags broddar, broddskor, dubbskor, dubbar och halkskydd.

https://www.minfot.se/pub_docs/files/Vilkabroddarärbäst/broddskor-basta.jpg
De bästa brodd-och dubbskorna.
Broddskor och dubbskor kallas skor som har någon slags dubbar eller broddar i yttersulan. Skorna finns i flera olika modeller och vissa är även anpassade till olika aktiviteter som löpning.

Broddskor med fasta dubbar i yttersulan
Denna typ av broddskor är bäst för dig som är ute och går mycket när det är snö och halka och är passande i de norra delarna av Sverige. Dessa typer av broddskor finns både med dynamiska broddar [dynamiska innebär är att de är flexibla mot underlaget för att ge bra grepp vid olika underlag] och med klassiska dubbar i exempelvis stål.

Broddskor med fällbara broddar
Dessa broddskor har plastringar som är placerade i skornas yttersula. Ringarna kan du fälla fram och tillbaka och på ringarna så sitter det dubbar, vilket gör att du kan använda broddarna när du behöver det. Denna typ av broddskor är bäst för dig där det finns skiftande väder, exempelvis där det bara är snö och is några dagar eller veckor om året. Eftersom skorna har en fällbar funktion så gör det att skorna kan användas som ”vanliga” höst-och vinterskor när det inte är halt ute.
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Vilkabroddarärbäst/broddar-som-ar-bast.jpg
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Vilkabroddarärbäst/basta-greppet-broddskor.jpg
https://www.minfot.se/pub_docs/files/Vilkabroddarärbäst/basta-broddarna-fallbara.jpg
Om du inte vill använda broddskor så finns det lösa broddar och halkskydd som du tillfälligt kan fästa på dina befintliga skor. Dessa typer av halkskydd finns i flera olika modeller och varianter. Exempelvis som keramiska plattor eller med gummi och dubbar.

Liknande artiklar