• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Vilka skomärken är breda?
Skotips & skovård

Vilka skomärken är breda?

Om du letar efter skor med en bred passform och har haft svårt att hitta de rätta alternativen, har du kommit till rätt ställe! Vår butik är fylld med skor som är speciellt designade för breda fötter, svullna fötter eller ”knöliga fötter”.

Vi förstod att det fanns ett gap på marknaden när det gäller skor och sandaler som är både bekväma och breda nog för att passa olika fötter – och därför har vi flera olika typer av breda skor och sandaler. Så oavsett om du har breda fötter eller om du helt enkelt föredrar en mer rymlig sko, så har vi både sandaler och skor med en bredare läst.

Hur väljer man rätt bred sko?
När man pratar om breda skor så brukar man prata om läster. En "läst" i skotillverkning hänvisar till den tredimensionella formen eller modellen som skon byggs kring. Den bestämmer skons form, bredd, och konturer. Eftersom vi alla har olika bredd och form på fötterna så finns det olika läster och nedan så har vi listat de vanligaste lästerna som finns i breda skor:

-F-läst: : Detta är en normal bredd och passar de flesta människor med genomsnittliga fötter.
- G-läst: En bredare passform än F-lästen och är idealisk för personer med lite bredare fötter. Men är även passande för dig som har ”normala” fötter men behöver skor med rymligare tåbox, exempelvis på grund av hammartå och Hallux Valgus
-H-läst Denna läst är bredare än G-lästen och passar personer med breda fötter eller som behöver extra utrymme.
- K-läst Denna läst är den bredaste typen av skor och är avsedd för personer med mycket breda fötter, svullna fötter, känsliga fötter eller till den behöver mycket utrymme i sina skor.

Liknande artiklar