• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Vilka skor passar till breda fötter?
Skotips & skovård

Vilka skor passar till breda fötter?

Om man har breda fötter kan det vara svårt att hitta skor som passar. I vårt sortiment hittar du breda skor som passar dig som har breda fötter, svullna fötter eller för dig som har känsliga fötter och behöver med rymd i skorna.

Våra breda skor är noggrant utvalda och testade av vår sjukgymnast och finns i olika läster som nämns genom bokstäver. När du har handlat breda skor tidigare, eller tittat på olika skor så har du säkert sett ord som ”K-läst", "G-läst" och "H-läst”. Där bokstaven beskriver storleken på lästen. Dock så kan detta vara lurigt, då alla tillverkare kan ha olika storlekar på sina läster. Detta innebär exempelvis att en ”K-läst” hos varumärken kan skilja sig åt och att en K-läst kan passa perfekt i en modell, men kan vara för bred eller för smal när man köper en annan modell, i ett annat varumärke. För att underlätta detta så har vi valt att dela in alla breda skor i dessa två filter:

- Bred
- Extra bred

Detta är för att underlätta för dig att hitta den modell som passar just dig och dina fötter. Men om du är van vid att köpa skor genom läster så har vi även listat dem nedan.

Dock så rekommenderar vi att du även mäter din fot och läser mer om respektive sko på vår site. Där har vi även nämnt lästens namn och angett om den är rymlig, bred eller extra bred.

- G-läst | Denna typ av läst är vanligtvis något rymligare än ”normal läst” och den passar dig som behöver lite mer rymd i skorna. Eller för dig som har svullna fötter, svullna anklar eller för dig som har känsliga fötter.
- H-läst | Denna läst är bredare än G-läst och är passande för dig med breda fötter och svullna fötter. H-läster har generellt även en rymlig tåbox som ger tårna gott om plats. Därför har även dessa typ av läster blivit populära hos dem som har besvär med hammartå, skräddarknuta och känsliga fötter.
- K-läst | Denna läst är också bred och denna typ av skor brukar även ha extra utrymmet till tårna och en rymlig ovandel som gör att skorna anpassas efter dina fötters form.
- J-läst Denna läst är också bred och skor med denna typ av läst brukar även vara rymlig på både bredden och höjden. Därför brukar dessa skor vara tillverkade i mjuka ovandelar som är anpassningsbara. Vilket gör att skornas sitter bekvämt på fötterna utan att trycka eller skava.
- M-läst Denna typ av läst är generellt extra bred och passar dig som inte kan använda de andra lästerna och som behöver extra breda skor.

Liknande artiklar