• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Vilka skor vid knäartros?
Skotips & skovård

Vilka skor vid knäartros?

Vid knäartros är det viktigt att välja skor som ger rätt stöd och avlastning för knäna. Här är några faktorer att överväga när du väljer skor för knäartros:

Dämpning: Skor med bra stötdämpning är viktiga för att minska påverkan på knäna när du går och står. Skorna bör ha en mjuk sula som absorberar stötar.
Stöd: Skor med bra stöd i hålfoten kan bidra till att korrigera fotens position och minimera belastning på knäna.
Stabil sula: Skor med en stabil sula hjälper till att förbättra balansen och minska risken för snedbelastning på knäna.
Rätt passform: Skor som passar korrekt och har en bekväm passform är viktiga för att undvika skav eller tryckpunkter som kan förvärra besvären.
Låg klack: För personer med knäartros kan skor med låg klack vara mer skonsamma än höga klackar, då de bidrar till att minska belastningen på knäna. Skor med en så kallad rullsula, som hjälper till att underlätta fotens naturliga rörelsemönster, kan vara särskilt fördelaktiga. Denna typ av sula fördelar trycket jämnare när du går, vilket kan minska risken för överbelastning på de drabbade knälederna och ge ökad komfort. Det är viktigt att välja skor som ger stabilitet, dämpning och stöd för att hjälpa till att hantera knäartrosens påverkan på knälederna.
Flexibilitet: Skor bör vara tillräckligt flexibla för att underlätta naturlig fotrörelse, men samtidigt tillräckligt stabila för att ge stöd.

Liknande artiklar