• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Är det bra att sova med strumpor?
Strumpguide

Är det bra att sova med strumpor?

Svaret är ja! Strumpor har flera positiva fördelar och kan till och med förbättra din sömn.

Du kanske tänker att fötterna blir för varma och svettiga om du sover med strumpor. Men om du sover med strumpor i ull så blir inte dina fötter för varma. Anledningen till det är att ull har naturliga, temperaturreglerande egenskaper. Vilket gör att ullen ger dina fötter värme när det är kallt, men behåller dina fötter svala när det är för varmt. Det gör att dina fötter får ett optimalt klimat att vara, oavsett temperatur.

Hur förbättrar strumpor sömnen?
Vår kroppstemperatur varierar hela dygnet, men den är som lägst under natten och tidigt på morgonen. Därför är det vanligt att man har kalla fötter när man ska sova, eller har kalla fötter på natten. Om du använder strumpor när du ska sova så slipper du frysa om fötterna samtidigt som du ökar blodcirkulationen i fötterna.

Genom att använda strumpor när du ska sova så ger du fötterna värme, ökar du blodcirkulationen och underlättar kroppens egna temperaturreglering. När fötterna varms så vidgar det blodkärlen [något som kallas vasodilatation] och bidrar till att sänka kroppens temperatur. När detta händer så signalerar det till hjärnan att det är läggdags och hjälper dig att somna snabbare.

Därför är det inte så konstigt att många väljer att sova med strumpor – och att majoriteten som sover med strumpor upplever att de sover bättre och får en bättre sömnkvalité.

Tänk på att om du vill sova med strumpor, att använda strumpor som är avsedda för det. Om du exempelvis använder för tighta strumpor så kan det skapa obehag, skav, tryck och försämra blodcirkulationen. Sov istället med mjuka nattstrumpor, strumpor som helt enkelt är avsedda för att sova med.

Liknande artiklar