• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Fotsvamp? Här är behandlingarna som är bäst i test
Tips och råd för dina fotproblem

Fotsvamp? Här är behandlingarna som är bäst i test

Fotsvamp är en av de absolut vanligaste fotinfektionerna. Fotsvamp angriper vanligtvis huden mellan tårna, och kännetecknas av klåda som senare leder till att huden blir fuktig, vit, flagar och spricker. Du kan även få sprickor i huden, mellan lilltån och tån som ligger intill. Här hittar du olika behandlingar mot fotsvamp.

Som tur är kan du lindra fotsvamp med fotsvampsbehandling som effektivt dödar fotsvampen.

Vad är fotsvamp?
Fotsvamp är väldigt smittsamt och därför är det även vanligt att man blir drabbad av det. Fotsvamp kan spridas genom våta golv, handdukar skor och strumpor. För att undvika fotsvamp bör du tvätta och torka fötterna ordentligt, särskilt noga mellan tårna. Det är även bra att undvika att gå barfota på våta golv i exempelvis simhallar, omklädningsrum och liknande. Genom att använda badskor så undviker du att gå barfota. Badskorna hjälper dig även med att minimera halkrisken på det hala och våta underlaget.
https://www.minfot.se/pub_docs/files/FotsvampHärärbehandlingarnasomärbästitest/fotsvamp-behandling-bast-i-test.jpg
Om du tränar mycket så har du även en större risk att drabbas utav fotsvamp, eftersom svampen trivs bäst i varma och fuktiga miljöer.

Det finns två olika typer av fotsvamp, den vanligaste fotsvampen heter tinea pedis och är i dagsläget en av de vanligaste fotinfektionerna. Denna typ av fotsvamp drabbar cirka 15 % av jordens befolkning. Män är generellt sätt mer mottagliga för att få fotsvamp och chanserna att få fotsvamp ökar även med åldern.

En svensk studie från 2004 visade redan då hade 580 000 av Sveriges befolkning problem med fotsvamp och utan behandling så kan både nagelsvamp, och fotsvamp orsaka stora problem och påverka ens hälsa.

Liknande artiklar