• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Har du ont runt hälen?
Tips och råd för dina fotproblem

Har du ont runt hälen?

Om du har ont i runt hälen så kan det bero på flera olika saker

Det är vanligt att ha ont i hälen, både runt hälen, bakom hälen och framför hälen. Hälsmärta är något som kan drabba alla och ibland kan du ha ont i hälen utan att det är en skada eller inflammation. Några vanliga anledningar till att man har ont i hälen är:

- Belastat hälen för mycket eller för kraftigt under en längre tid.
- Går och står i dåliga skor som skapar en felaktig belastning och för hårt tryck mot hälen
- Om du har skadat hälen genom att exempelvis ramla, trampa snett eller fått ett slag mot hälen.


Eftersom hälsmärta kan bero på flera olika saker så kan det vara svårt att veta exakt vad hälsmärtan beror på. Lite längre ner på denna sidan så kan du läsa om olika hälproblem och hälsmärtor, som hälsporre, Haglunds häl, hälseneinflammation och Severs Skada

Varför har jag ont runt hälen?
Om du har ont runt hälen och under hälen så kan du ha hälkuddesyndrom, eller uttrampad hälkudde. Uttrampad hälkudde innebär att det har blivit en överbelastning i hälens trampdyna. Hälens trampdyna består utav fett och bindvävnad och fungerar som ”kroppens stötdämpare”. När man har uttrampad hälkudde så kan hälens fett och bindvävnad ”trampas ut” och hamna på sidorna av hälbenet.

Detta syns som små, ljusa bulor eller vita prickar under hälen när hälen belastas. Andra vanliga symtom på uttrampad hälkudde / hälkuddesyndrom är:
- Smärta under och runt hälen
- Trötthetskänsla i hälen
- Smärtan ökar vid belastning
- Det gör ont, eller är obehagligt att vara barfota

Bli av med smärtan runt hälen
För att bli av med smärtan så behöver hälen få både stöd och avlastning. Eftersom hälens naturliga stötdämpare är uttrampad så rekommenderas produkter som är stötdämpande och som ”samlar ihop” hälens vävnad och fettkudde, vilket avlastar hälen.

Nedan så kan du se produkter som är framtagna för att lindra smärta runt hälen. Alla produkter är testade och provade av vår sjukgymnast och behöver du hjälp med vilken produkt som passar dig så är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst
Andra vanliga hälproblem som kan skapa smärta runt hälen

Liknande artiklar