• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Hur blir man av med Hallux Valgus?
Tips och råd för dina fotproblem

Hur blir man av med Hallux Valgus?

Det finns dessvärre ingen enkel lösning för att bli av med Hallux Valgus. Men om du har Hallux Valgus (snedställd stortå) så finns det saker du kan göra för att lindra dina besvär.
https://www.minfot.se/pub_docs/files/HurblirmanavmedHalluxValgus/hallux-valgus.jpg
Hjälpmedel och egenvård
Det finns flera produkter för att lindra besvär i samband med Hallux Valgus som:

Sulor och inlägg: Dessa sulor är anatomiskt utformade och är tillverkade på ett sätt som bidrar till att korrigera ställningen på foten och förbättrar hur foten belastas. Sulorna bidrar även till att avlasta stortåleden och har ett parti vid fotens främre del som begränsar smärtsamma rörelsemönster. Det gör att belastningen på stortåleden minskar och på så sätt lindrar smärta

Ortoser och stöd: Det finns ortroser och olika stöd som är anpassade för att lindra besvär i samband med Hallux Valgus. Ortroserna bidrar till att korrigera stortåns felställning och stretchar förkortade kapsel- och mjukdelar. Vilket minimerar påfrestningar på stortåleden och lindrar smärtan.

Strumpor: Hallux Valgus strumpor har olika teknologier som avlastar stortåleden och lindrar smärta. Det finns strumpor med lätt kompression som ökar blodcirkulationen, vilket minimerar svullnad och lindrar på sätt smärta. Strumporna har även tår (tåstrumpor) som bidrar till att separera stortån från de andra tårna, vilket bidrar till att lindra smärta och tryck.

Tådelare och tåskydd: När man har Hallux Valgus så är det vanligt att man får ont mellan tårna, skav eller blåsor. Anledningen till det är att stortån vinklas inåt och trycker mot de andra tårna. Tådelare, tåskydd och tåskiljare som det även kallas minskar friktionen mellan tårna och lindrar skav.

Skor och sandaler: När man har Hallux Valgus så kan det vara svårt att hitta skor och sandaler som passar. Det är även vanligt att man upplever att ”vanliga skor” trycker på fotknölen som är utbuktad och skapar både smärta och obehag.
Skor och sandaler som är anpassade för Hallux Valgus har antingen en flexibel tåbox som följer fötternas form eller ett flexibelt parti på sidan. Det flexibla partiet är placerat vid stortåbenet som ger utrymme för snedställningen utan att skapa tryck, obehag eller smärta mot knölen.

Liknande artiklar