• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Hur blir man av med hälseneinflammation?
Tips och råd för dina fotproblem

Hur blir man av med hälseneinflammation?

Det finns flera saker du kan göra för att lindra smärtan och bli av med inflammationen snabbare.

En hälseneinflammation, eller Achilles tendinopati som det också kallas, är en överbelastningsskada som påverkar senan som fäster hälsenan i hälen. Det är vanligtvis en smärtsam tillstånd som kan göra det svårt att utföra vardagliga aktiviteter och träning.

Behandlingen av hälseneinflammation inkluderar vanligtvis en kombination av vila, smärtlindring, stretching- och styrketräning, och ibland fysioterapi eller andra medicinska behandlingar. Här är några steg du kan ta för att lindra smärta och påskynda läkning:

- Vila och undvik överbelastning: Minska belastningen på din hälsena genom att undvika aktiviteter som orsakar smärta, särskilt löpning eller hoppning. Ta också regelbundna pauser för att undvika att överbelasta senan.
- Applicera is eller värme: Applicera is på det drabbade området för att minska smärta och svullnad. Du kan också använda värmebehandling, till exempel liniment, för att öka blodflödet till området och påskynda läkning.
-Stretching och styrketräning: Stretching och styrketräning av musklerna runt hälsenan kan hjälpa till att lindra smärta och förbättra rörlighet. Rådgör med en fysioterapeut eller tränare för att få rätt övningar.
- Använda stöd och ortopediska hjälpmedel: Användning av skoinlägg eller hälskydd som hjälper till med att avlasta hälsenan, vilket lindrar smärtan och ger stöd under läkningstiden.

Liknande artiklar