• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Hur blir man av med hälsporre snabbt?
Tips och råd för dina fotproblem

Hur blir man av med hälsporre snabbt?

När man har hälsporre så är det en vanlig fråga att ställa, dessvärre så finns det ingen mirakellösning som gör att du blir av med din hälsporre snabbt. Men det finns saker du kan göra för att kan påskynda läkningsprocessen och lindra smärtan.


Vila och undvik överansträngning: Ge dina fötter tid att läka genom att undvika aktiviteter som kan öka belastningen på foten, som långvarig stående eller intensiv träning.
Is:Använd isförpackningar på det drabbade området i cirka 15-20 minuter flera gånger om dagen för att minska inflammationen och lindra smärta.
Stretching:Gör regelbundna stretchövningar för plantar fascia och vadmusklerna, vilket kan hjälpa till att minska stelhet och öka flexibiliteten.
Stötdämpande skor eller sulor: Använd skor eller lägg i sulor i dina befintliga skor. Sulor och skor med bra stötdämpning och fotvalvsstöd ger fötterna en idealisk bas att gå och stå på. Vilket avlastar fötterna, minimerar påfrestningar på hälen och lindrar smärtan.
Använd hälsporrestrumpor:Hälsporrestrumpor är speciellt utformade för att ge stöd åt hälen och foten, vilket lindrar smärta och obehag som kan följa med hälsporre. Strumporna har flera kompressionszoner som ökar blodflödet i fötterna, vilket minskar svullnad och lindrar smärta. Strumporna gör även en försiktig uttöjning av plantar fascia-senan ökar strumporna blodflödet till det skadade området, hjälper till att minska inflammation och lindrar smärta.

Liknande artiklar