• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Hur mäter man benlängdsskillnad?
Tips och råd för dina fotproblem

Hur mäter man benlängdsskillnad?

Benlängdsskillnad kan mätas på olika sätt, beroende på vad som är den primära orsaken till skillnaden. Här är några metoder som kan användas för att mäta benlängdsskillnad:

-Klinisk bedömning: En erfaren sjukgymnast eller läkare kan mäta benlängden genom att observera och känna efter skillnaden i längd mellan höftbenen, knäna och fötterna. Detta kan ge en grov uppskattning av skillnaden.
-Röntgen: Röntgenundersökningar av benen kan ge en mer exakt mätning av benlängdsskillnad. Röntgenbilder av benen tas i stående position och mäts sedan för att bestämma skillnaden i längd mellan benen.
-CT- eller MRI-skanning: Dessa typer av skanningar kan användas för att mäta benlängdsskillnad med hög precision. Genom att ta bilder av benen i stående position kan skillnaden i längd mätas mer exakt än med röntgen.
-Elektroniska benlängdmätare: Det finns också elektroniska enheter som kan mäta benlängdsskillnad. Dessa enheter består av två plattor som placeras under varje fot och som kan mäta skillnaden i höjd mellan de två plattorna.

Oavsett vilken metod som används är det viktigt att mätningarna utförs av en kvalificerad sjukvårdspersonal för att få en korrekt bedömning av benlängdsskillnaden.

Liknande artiklar