• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Hur tränar man bort gubbvad?
Tips och råd för dina fotproblem

Hur tränar man bort gubbvad?

Cirkulation är bra för läkningen så fortsatt rörelse är viktigt men undvik att pressa musklerna.

Cykling och promenader är skonsam cirkulationsträning, där får vaderna jobba utan att det är lika slitsamt som löpning. Simning och vattenträning är en annan bra och skonsam träning. Det bästa är att inrikta träningen på cirkulation och fotgymnastik (tåhävningar) som stärker vävnaderna och långsamt bygger upp musklerna igen. Det finns specifika övningar för gubbvad som man kan få från rehab eller exempelvis naprapat.

Cirkulationsträning:
- Cykling
- Promenader
- Simning
- Vattengymnastik
- Fotgymnastik (tåhävningar)


Man kan med fördel använda kompressionsstrumpor både under träning och fritid för att hjälpa till med att öka cirkulationen.

VIKTIGT! Innan man återupptar sin löpning eller vanliga träning ska man ha återfått full styrka i båda vaderna för att undvika att bristningar uppstår på nytt. Bygg långsamt upp träningen och undvik att ta ut dig efter ett längre träningsuppehåll på några veckor.

För att få starka vader som tål varierad träning av olika intensitet så växla gärna mellan träning som ger både lågintensiv (promenader och simning) och högintensiv belastning (löpning, styrketräning).

Liknande artiklar