• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Hur vet jag om jag har bred fot?
Tips och råd för dina fotproblem

Hur vet jag om jag har bred fot?

Det finns flera sätt att avgöra om du har breda fötter.
Nedan kan du läsa om är vanliga tecken som kan indikera att du har breda fötter:

1. Smärta eller obehag från vanliga skor: Om dina skor känns trånga eller obekväma när du bär dem kan det vara ett tecken på att du har breda fötter.
2. Synliga märken efter att du tagit av dina skor: Om du ser märken på sidorna av dina fötter efter att du tagit av dina skor kan det vara ett tecken på att skorna är för trånga och att du har breda fötter.
3. Foten ”är över” kanten: Om din fot överlappar kanten av skon eller sandalen (att fötterna är utanför fotbädden) eller om skon känns trång runt tårna och balanserar på sidan av foten, kan det vara ett tecken på att du har breda fötter.
4. Svårigheter att hitta skor som passar: Om du har svårt att hitta skor i vanliga ”klassiska” skobutiker som passar ordentligt kan det vara ett tecken på att du har breda fötter. Många skomodeller är dessvärre designade i en läst som nämns som "standard" eller "normal". Så därför brukar personer med bredare fötter ha svårt att hitta skor som passar.

Att ha breda fötter är vanligt och det är även vanligt att fötterna blir bredare efter en graviditet eller viktuppgång. Men det är också vanligt att man får bredare fötter i takt med åldern.

Om du har breda fötter är det viktigt att du använder skor och sandaler med en bredare, rymligare läst. Främst för att du ska kunna gå rätt och gå bekvämt men också för att minimera risken att drabbas av andra fotproblem som skoskav och blåsor.

Vi på minfot tycker inte att man ska gå runt i obekväma eller fula skor för att man har bredare fötter. Därför lägger vi stor vikt vid att ha ett sortiment som passar alla. Nedan så kan du se våra skor och sandaler som är noggrant utvalda av vår sjukgymnast – och alla modeller är anpassade för dig med bredare fötter.

Liknande artiklar