• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Vad gör man åt kalla fötter?
Tips och råd för dina fotproblem

Vad gör man åt kalla fötter?

Kalla fötter kan både vara irriterande och jobbigt. Men det finns enkla tips som gör att du ger dina fötter värme och håller dem varma.


Vad har du på fötterna? Det kanske verkar enkelt men börja med att kolla vad du har på fötterna. Det är vanligt att man använder produkter som inte är temperaturreglerande och helt enkelt inte gjorda för att hålla fötterna varma. Tänk på att använda rätt produkter för rätt årstid. Exempelvis så kan du använda strumpor i ull på vintern och hösten och komplettera med varmfodrade skor som hjälper till med att isolera mot kylan utifrån och håller på så sätt dina fötter varma.

Tänk även på att våta fötter lättare blir kalla, så därför är det bra att använda vattentäta skor när det är regn och ruskigt utomhus. Därför är det också viktigt att byta strumpor om de skulle bli fuktiga och våta. Det kan vara en bra idé att ha med dig ett par extra strumpor i väskan eller jackfickan, så att du enkelt kan byte strumpor om du skulle behöva det.
PROVA FOTBAD När man tänker på fotbad så brukar man tänka på att det är för att fila dem och hålla dem mjuka. Men faktum är att fotbad är också bra för att mjuka upp huden, minska stress och spänningar i fötterna och samtidigt öka blodcirkulationen i fötterna. Efter du har tagit ett fotbad så kan du också använda en värmande fotkräm som har unika ingredienser som ger en varm och skön känsla till fötterna.
KALLA FÖTTER PÅ GRUND AV DÅLIG BLODCIRKULATION När man pratar om kalla fötter så brukar man även prata om dålig blodcirkulation. Om man har besvär med dålig, eller nedsatt blodcirkulation så kan det innebära att blodet inte flödar optimalt till fötterna, vilket kan leda till kalla fötter men också domningar i fötterna.

Det finns flera orsaker till att man får besvär med dålig blodcirkulation som ålder, stillasittande livsstil eller andra underliggande hälsoproblem.

För att förbättra cirkulationen och minska kyla i fötterna finns det flera enkla åtgärder att överväga. Regelbunden motion är nyckeln, eftersom det ökar blodflödet och håller kroppens cirkulationssystem i form. Att hålla fötterna varma genom att bära isolerande strumpor och skor är också avgörande, särskilt under kalla väderförhållanden.

Om du är osäker på att du har besvär med dålig blodcirkulation så kan du alltid kontakta vården för vidare hjälp

Liknande artiklar