• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Vad ska man göra om man har kalla fötter?
Tips och råd för dina fotproblem

Vad ska man göra om man har kalla fötter?

Här kan du hitta bra tips på produkter som bidrar till att göra kalla fötter, varma.
Alla kan drabbas av kalla fötter. Det är ett vanligt förkommande problem och det finns många olika orsaker till att fötterna är kalla och att temperturen i kroppen påverkas. Det är allt från klädsel och lufttemperatur till åderförkalkning, diabetes, ålder, att det är genetiskt eller andra faktorer som kan påverka både händer och fötter.

Det kan även bero på dålig blodcirkulation. Med dålig blodcirkulation innebär att syre och näring inte når ut som det ska, för att kunna försörja kroppens alla vener och vävnader. Därför kan dålig blodcirkulation orsaka obehag i händer, fötter och tår. Vilket i sin tur orsakar hinder för att kunna göra olika aktiviteter i vardagen. Oftast går det att behandla själv.
VI TIPSAR
Varma sulor:
Det är viktigt att skydda från kyla underifrån. Byt ut innersulan mot isolerande sulor. Varma sulor finns i olika modeller och är oftast tillverkade i filt, fleece, fårskinn eller ull.

Tofflor
Varma tofflor i ull eller fårskinn ger en varmare och mer hemtrevlig känsla, att få sätta fötterna i. Speciellt vid kallare höstdagar, om du har kalla golv eller under de kalla vintermånaderna.

Varma strumpor
Oavsett om du ska ut på promenad, bara vara hemma eller har frusna fötter och vill ha maximal värme. Är strumpor med merinoull, ull eller andra sockor och värmande material perfekta komplement för frusna fötter.

Stödstrumpor
Vi vill rekommendera att välja bra produkter såsom varmare stödstrumpor i ull eller merinoull. Strumporna finns i olika designstilar och material. De är speciellt framtagna för att öka både blodcirkulationen och samtidigt bibehålla värmen, så dina fötter är redo för såväl kalla golv som minusgrader utomhus.

Varmfodrade skor
Investera i ett par rejäla och varmfodrade skor. Dessa skor är designade med isolerande material som håller fötterna varma och bekväma i kallare temperaturer. Oavsett om det är vardagspromenader eller vintersport, erbjuder varmfodrade skor både skydd och värme under den kyliga säsongen.

Ta hand om dina fötter
Du kan även genom att vicka på tårna och massera fötterna, stimulera blodcirkulationen samt behålla värmen i fötterna. Eller varför inte unna dig ett varmt fotbad som även det kan bidra till att få upp värmen i fötterna. Du kan även massera in fötterna med värmande fotkrämer. Vilket kan hjälpa till att mjuka upp trötta muskler och lindra spänningar samtidigt som de ger en ökad blodcirkulationen och håller värmen i fötterna.
Genom att investera i varma ullstrumpor, fårskinnsulor, varmfodrade skor, ulltofflor eller andra värmande produkter, kommer det garanterat hjälpa dig under kalla vinterdagar.

Liknande artiklar