• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Vad ska man undvika vid hälsporre?
Tips och råd för dina fotproblem

Vad ska man undvika vid hälsporre?

Om du har hälsporre så finns det flera saker du bör undvika.

Det är viktigt att du avlastar hälen så mycket som möjligt så att du inte påfrestar hälsporren och skapar mer smärta och obehag. För att göra det så finns det flera saker som du kan tänka på:

- Långvarigt stående eller gående på hårda golv och hårt underlag - Försökt att avlasta hälen och inte stå under en längre till eller gå på hårda golv, som exempelvis betong. Om du har ett yrke där du inte kan sitta ner eller ett yrke där du går och står mycket så är det viktigt att du använder stötdämpande skor så att du avlastar hälarna och lindrar smärtan. Om du har arbetsskor och inte kan byta skor så kan du använda mjuka och stötdämpande skoinlägg som du kan placera i dina befintliga arbetsskor.

- Höga klackar eller skor med dålig stötdämpning - Dessa typer av skor kommer att påfresta hälarna och kan till och med göra hälsporren värre. Försök att använda stötdämpande och bekväma skor som är anpassade för hälsporre.

- Överdriven träning eller träning som belastar foten - Du kan fortsätta träna om du har hälsporre, men du bör anpassa din träning. Fysiska aktiviteter som hoppning och löpning där hälen utsätts för mycket tryck bör undvikas. Träna istället på sätt som inte utsätter hälen för tryck och belastning, exempelvis simning och cykling.

Liknande artiklar