• Fri frakt från 599kr
  • Snabb leverans - 1-3 dagar
  • Säker betalning via Klarna
Varför får jag ont i benhinnorna?
Tips och råd för dina fotproblem

Varför får jag ont i benhinnorna?

Om du har ont benhinnorna så kan du ha benhinneinflammation

Om du har ont i benhinnorna och undrar om du har benhinneinflammation så finns det vissa symtom du kan leta efter. När du har benhinneinflammation så är det vanligt att:
- Du har ont på insidan, eller framsidan av underbenet
- Benen kan kännas stela när du ska gå eller stå efter att du har suttit till ett tag
- De första stegen brukar skapa smärta, men efter att du har rört benen ett tag så avtar smärtan.
- Mot kvällen, eller efter fysisk aktivitet så kan du ha en molande värk.

Om symtomen ovan stämmer in på din smärta i benhinnorna så har du troligtvis fått benhinneinflammation. Benhinneinflammation kan drabba alla, men det är vanligt att man får besvär om man har överbelastat benen för mycket eller har gått länge i dåliga skor som inte ger stöd eller avlastning.

Benhinneinflammation är egentligen inte en inflammation, utan en belastningsskada. Därför är det viktigt att du vilar från den aktivitet som orsakar smärtan.

För att bli av med smärtan i benhinnorna så är det viktigt att du använder fotriktiga och stabila skor som ser till att avlasta benhinnorna och gör så att hela kroppen kommer i rätt ställning. Det är även viktigt att du vilar från den aktivitet som skapar smärtan. Exempelvis så kan du ändra din träning genom att cykla istället för att springa.

För att lindra smärtan i benhinnorna så kan du även använda stödstrumpor. Stödstrumporna bidrar till att öka blodcirkulationen. Det i sin tur bidrar till att musklernas hinnor värms upp på ett mer effektivt sätt och lindrar smärta.

Nedan så kan du se våra bästsäljande produkter som är anpassade för att lindra smärta i samband med benhinneinflammation.

Liknande artiklar