Minfot.se - Mät din fot - Storleksguide

WALK SMOOTHLY

  • Fri frakt från 399kr
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 14 dagar
  • Fria byten
Priser inkl. moms

Mät din fot - Storleksguide

Vårt mål är att du som kund ska gå rätt och skönt i dina skor, och en viktig del av detta är att skorna som du väljer ur vårt sortiment verkligen passar dina fötter. Nedan finner du generell information om storlekar och mått samt en kort beskrivning om hur du mäter dina fötter.

Storleken skiljer sig alltid mellan olika varumärken - exempelvis har en sko i storlek 38 från Birkenstock inte nödvändigtvis samma mått som en 38:a från Scholl eller något annat märke. Modeller inom samma varumärke kan även skilja något i storlekarna.

OBSERVERA!
Storleksguiden är inte i första hand till för att visa vilken storlek ens fotlängd motsvarar eftersom detta alltid kan variera beroende på modell och märke, utan den är mer till för att man ska kunna jämföra sin fotlängd med det exakta innermåttet på en viss sko.


Hur vet jag att en sko är rätt för min fot?Fotlängd

För att en sko ska passa din fot så bra som möjligt bör du välja en sko som är 5-9mm längre än vad din fot är.

Exempel:

Om din fotlängd är 230mm ska du välja en sko som är 235-239mm.

Planerar du att använda tjockare strumpor bör du lägga till ytterligare några millimeter för att vara säker på att skon inte blir för trång.


Hur mäter jag min fot?

Det är vanligt att en fot är längre än den andra, mät därför alltid din längsta fot.

För att mäta din fot behöver du:
En vägg
En bok
En linjal, tumstock eller ett måttband.

Du kan mäta dina fötter och skor snabbt och enkelt med en praktisk mätsticka för fotmått eller invändiga skomått. Mätstickor är extra smidigt att använda vid köp av barnskor eftersom barns fötter växer väldigt fort.
Hos oss hittar du mätstickor från Springyard och Azzezo.
Så här gör du:Storleksguide 1Storleksguide 2

1. Ställ dig med hälarna mot en vägg. Det får inte finnas något mellanrum mellan hälen och väggen.

2. Lägg en bok framför tårna. Om din ena fot är längre än den andra, lägg boken mot tåspetsen på den längsta foten, och undvik att vinkla boken mot den kortare foten. Se till att använda en bok med så rak/platt rygg som möjligt - om bokryggen är rundad kan du få fel värde när du mäter.

Storleksguide 3Storleksguide 4

3. Använd en linjal, tumstock eller ett måttband för att mäta mellanrummet mellan bokryggen och väggen/vägglisten.

4. Värdet du får fram är din fotlängd. Fotlängden på fötterna på bilderna är exempelvis 29,7cm (297mm).

5. Om du planerar att använda strumpor i ett par skor, lägg till ett par millimeter till värdet du fått fram, eller mät dina fötter med strumporna på.


Om du någon gång lägger märke till någon sorts förändring med dina fötter - att dina skor plötsligt känns för trånga eller något liknande, mät dina fötter igen.

-->