• Fri frakt från 599kr
 • Snabb leverans - 1-3 dagar
 • Säker betalning via Klarna

Gelesulor

Här hittar du gelesulor som ger dina fötter komfort och en mjuk bas att gå och stå på.

Alla våra gelesulor är noggrant utvalda och testade av vår sjukgymnast, allt för att ge dina fötter de bästa förutsättningarna.

Vad är gelesulor?
Gelesulor är specialdesignade sulor som tillverkas av flexibelt gelmaterial, vanligtvis silikon eller polyuretan. Dessa sulor har blivit populära för att de erbjuder en rad fördelar för fötterna som du kan läsa mer om nedan.

För det första ger gelesulor extra dämpning åt fötterna genom att absorbera stötar och stötdämpa belastningen vid varje steg. Detta hjälper till att minska den påfrestning som fötterna normalt utsätts för vid gång och stående, vilket kan vara särskilt värdefullt för personer med ömmande eller känsliga fötter.

En annan fördel med gelesulor är att de hjälper till att lindra tryckpunkter på fötterna. Genom att fördela trycket jämnt över fotsulan minskar de risken för ömhet och blåsor, vilket gör dem idealiska för personer som lider av problem som liktornar eller ömmande hålfötter.

Gelesulor erbjuder också extra komfort till fötterna. Materialet är mjukt och följsamt, vilket ger en behaglig känsla för fötterna. Dessutom kan de enkelt placeras i olika typer av skor och anpassas efter individuella behov.

Olika typer av gelesulor

Vi förstår att varje fot är unik, och därför erbjuder vi gelesulor som är speciellt utformade för olika fotvalv: höga, låga och neutrala. Oavsett vilken typ av fotvalv du har, har vi sulor som kan ge dig den komfort och lindring du behöver.

För dig med höga fotvalv kan våra gelesulor erbjuda extra stöd och dämpning. De hjälper till att avlasta trycket från fotvalvet och bidrar till att minska överdriven belastning och smärta.

För dig med låga fotvalv kan våra gelesulor ge en stabiliserande effekt och hjälpa till att jämna ut trycket över hela foten. De kan bidra till att avlasta överbelastning av vissa områden och förbättra din gångkomfort.

För dig med neutrala fotvalv kan våra gelesulor ge extra dämpning och komfort. De hjälper till att absorbera stötar och minska påfrestningen på fötterna under gång eller fysisk aktivitet.

Men gelesulorna är även anpassade för olika fotproblem:

 • Hälsporre: Våra gelesulor kan ge avlastning och dämpning för att minska smärta och obehag i hälen.
 • Plantarfasciit: Genom att ge extra stöd och avlastning kan våra gelesulor hjälpa till att lindra inflammationen i plantarfascian och minska smärta i hålfoten.
 • Överpronation: Våra gelesulor kan hjälpa till att korrigera fotens rörelse och ge stabilitet för att minska överdriven pronation och belastning på foten.
 • Fotvalgsrelaterade smärtor: Vare sig det handlar om metatarsalgi, bollsmärta eller andra valgrelaterade problem, kan våra gelesulor ge extra stöd och lindring för att minska smärta och obehag i framfoten.
 • Trötta och ömma fötter: Om du lider av generell trötthet och ömhet i fötterna efter en lång dag kan våra gelesulor ge en känsla av komfort och minska påfrestningen på dina fötter.

Gelesulorna finns även i olika längder för att passa olika typer av skor och för att erbjuda anpassad support och komfort för olika delar av foten:

 • Helsulor: Helsulor täcker hela fotbädden och sträcker sig från tårna till hälen. De erbjuder en jämn fördelning av trycket över hela foten och ger komfort och stöd för hela foten.
 • Hälsulor: Hälsulor är kortare sulor som är speciellt utformade för att passa hälen. De erbjuder målinriktad avlastning och dämpning för hälområdet och kan vara till hjälp vid hälsmärta och hälrelaterade problem.
 • Framfotsulor: Framfotsulor är kortare sulor som placeras i framfoten, vanligtvis under den främre delen av fotvalvet och tårna. Dessa sulor kan ge extra stöd och avlastning för främre delen av foten och vara till hjälp vid framfotsproblem som metatarsalgi.
 • Halvsulor: Halvsulor är sulor som täcker främre delen av fotbädden och sträcker sig till mitten av foten, vanligtvis under fotvalvet. De kan ge stöd och avlastning för både framfoten och mellanfoten och används ofta för att korrigera fotens position och hjälpa till med pronationsproblem.
 • Hälkilar: Hälkilar är korta sulor som placeras i hälområdet för att ge extra höjd och stöd för hälen. De kan användas för att mildra smärta och obehag vid hälsenorit, akillessmärta och andra hälrelaterade problem.

Oavsett vilken typ av gelesula du behöver finns vårt kundtjänstteam tillgängligt för att hjälpa dig. Vi förstår vikten av att välja rätt sula som passar just dina behov och fötter.